Publicat 18/3/2020 17:09:48 +01:00CET

Parlem veu un "moviment oligopólico" de grans operadores en la suspensió de portabilitat

El president i conseller delegat de Parlem, Ernest Pérez-Mas.
PARLEM - Archivo

BARCELONA, 18 mar� (EUROPA PRESS) -

L'operadora catalana Parlem Telecom ha sostingut aquest dimecres que s'ha produït un "moviment oligopòlic" de les grans operadores de telecomunicacions en la suspensió de la portabilitat fixa i mòbil durant l'estat d'alarma, mesura recollida en el decret aprovat pel Govern central.

Segons ha informat Parlem en un comunicat, aquesta mesura "perjudica greument el lliure mercat de la competència i beneficia a Movistar, Orange i Vodafone, que han perdut en el que portem de 2020 un total de 111.000 línies de fix i que en els últims dies han vist incrementar significativament el número de baixes a causa de les cancel·lacions dels esdeveniments esportius".

Ha advertit que la suspensió de la portabilitat pot implicar la pèrdua de 20.000 llocs de treball en tota Espanya per la seva afectació als 'call centers', instal·ladors i personal de logística.

Per això, l'operadora catalana, que aquest 2020 ha sumat més de 1.000 altes per setmana entre línies de fix i mòbil, considera aquesta mesura "incoherent", ja que al seu judici no servirà per reduir els contagis de Covid-19.

A més, ha posat de manifest que aquesta mesura no s'ha dut a terme a cap altre país, tampoc a Itàlia, i l'ha considerat "innecessària" especialment en el cas de les línies de mòbil, ja que les targetes SIM es lliuren per correu o missatgeria.