Publicat 20/11/2019 11:54:10 +01:00CET

El Parlament votarà si inta el Govern a demandar els convocants de les protestes després de la sentència

Carlos Carrizosa, Lorena Roldán i Marina Bravo (Cs)
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 20 nov. (EUROPA PRESS) -

Cs ha presentat una moció al Parlament perquè la cambra insti la Generalitat a demandar per "responsabilitat civil" els convocants de les mobilitzacions d'octubre i novembre després de la sentència de l'1-O en què s'han produït els aldarulls.

La iniciativa, recollida per Europa Press, reclama que en aquesta demanda s'exigeixi "la compensació pels danys i perjudicis que han patit els comerciants i propietaris de locals i vehicles pel foc, la destrucció i el saqueig", i per les pèrdues en el sector de la restauració i l'hostaleria per les cancel·lacions que han provocat els aldarulls.

També demana condemnar "la inacció del Govern davant els actes violents i els talls de circulació a les carreteres que han perpetrat radicals separatistes", i que el president de la Generalitat, Quim Torra, faci una declaració pública per condemnar aquests actes.

En una altra moció, Cs exigeix la condemna de l'ocupació de campus universitaris i els incidents que es van produir en la vaga d'universitats entre estudiants que volien entrar a classe i els que donaven suport a la vaga i bloquejaven els accessos.

Així mateix, insta al Govern a ordenar als Mossos d'Esquadra que "entrin als campus universitaris cada cop que hi hagi amenaces, coaccions o enfrontaments físics en el seu interior que puguin ser constitutius de delicte i posin en perill l'ordre públic".

DIMISSIÓ DE CHACÓN

La formació taronja demana la reprovació i la dimissió de la consellera d'Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, "per la seva inacció davant els greus esdeveniments que pateixen les universitats catalanes".

En una tercera moció sobre les subvencions que dona la Conselleria de Presidència, Cs exigeix al Govern retirar la consideració d'entitat cultural a Òmnium perquè "només té com a objectiu promoure interessos separatistes que no tenen res a veure amb el foment i la protecció de la cultura popular i tradicional".