Publicat 2/4/2019 15:41:38 +02:00CET

El Parlament votar la setmana vinent el decret d'habitatge del Govern de Catalunya

EUROPA PRESS

BARCELONA, 2 abr. (EUROPA PRESS) -

El ple del Parlament votar la setmana vinent el decret llei del Govern catal de mesures urgents per millorar l'accés a l'habitatge, que obligar a incloure l'índex de referncia del preu de lloguer a tots els anuncis de publicitat i als contractes de lloguer d'habitatge que es duguin a terme, entre altres qüestions.

Les fonts parlamentries han explicat que la Junta de Portaveus d'aquest dimarts ha incls la votació per validar o rebutjar aquest decret en l'ordre del dia del ple del dimecres 10 i dijous 11.

Encara que la Junta de Portaveus s'ha celebrat mentre s'ha reunit el Consell Executiu de la Generalitat, el ple també votar el decret que ha aprovat aquest mateix dimarts el Govern de Catalunya i que concedeix un suplement de crdit de 814 milions d'euros als Pressupostos 2017 (prorrogats el 2019) per atendre noves despeses, com les relacionades amb els augments salarials dels treballadors públics i el retorn del 40% de la paga extra del 2013.

A més de la sessió de control a l'Executiu central, de les interpellacions dels grups i de les mocions, el ple abordar el debat a la totalitat de dues proposicions de llei.

Són la llei de Cs de "mesures per a la prevenció i el tractament del maltractament infantil, i la de JxCat, ERC, el PSC-Units i els comuns per crear l'Agncia de Patrimoni Natural.

En l'ordre del dia també s'ha incls el nomenament per renovar els membres de la junta de govern del Memorial Democrtic, un de la trentena d'organismes, els membres dels quals són triats per la Cambra a proposta dels grups i que estan pendents de renovar.