Publicat 10/7/2019 10:12:10 +02:00CET

El Parlament votarà aquest dimecres crear una comissió sobre abusos sexuals a menors

Ple del Parlament de Catalunya (arxiu)
PARLAMENT - Archivo

El ple farà la votació final per restituir l'Agència de Salut Pública

BARCELONA, 10 jul. (EUROPA PRESS) -

El Parlament celebrarà aquest dimecres i dijous un ple en el qual es votarà si crea una comissió sobre abusos sexuals a menors, perquè els grups han presentat dues propostes diferents sobre aquesta qüestió.

Es tracta de dues comissions diferents, encara que es debatran conjuntament en tractar-se d'assumptes similars: una proposta per crear una comissió d'investigació sobre els casos de violència sexual que es denuncien en centres escolars que han presentat tots els grups, i una altra per crear una comissió d'estudi sobre abusos sexuals a nens, que han presentat Cs, JxCat, ERC, el PSC-Units i el PP.

La comissió d'investigació pretén investigar les violències sexuals a nens que s'han produït en centres escolars i espais educatius, mentre que la comissió d'estudi planteja analitzar com s'actua davant dels abusos sexuals a menors.

Com és habitual, el ple començarà aquest dimecres a les 10.00 hores amb la sessió de control al Govern i al president de la Generalitat, Quim Torra.

AGÈNCIA DE SALUT PÚBLICA

A continuació, es debatrà i votarà el projecte de llei de creació de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, que pretén restituir la personalitat jurídica d'aquest òrgan després que fos suprimit com a ens l'any 2014 pel Govern d'Artur Mas.

La iniciativa arriba a la votació final en el ple amb cinc esmenes --quatre de Cs i una dels comuns-- i crea una altra vegada l'agència com un organisme autònom administratiu amb funcions executives i de gestió dels serveis de salut pública, i tindrà la funció d'executar les polítiques de salut de manera coordinada amb les conselleries i organitzar les actuacions dels centres sanitaris, entre d'altres.

DECRET DE SOCORRISTES

Un altre dels punts de l'ordre del dia és el debat i votació per validar o derogar el decret del Govern sobre socorristes, que aprova una moratòria perquè aquests professionals puguin treballar fins el 30 de setembre sense estar inscrits en el Registre Oficial de Professionals de l'Esport de Catalunya.

A més, es votaran els set candidats que integraran el plenari del Consell Nacional de Cultura i dels Arts (CoNCA) i, com en cada ple, els grups faran interpel·lacions al Govern i presentaran mocions.