Publicat 26/11/2019 16:07:21 +01:00CET

El Parlament tria Ribas (ERC) com a secretària quarta de la Mesa

El president del Parlament, Roger Torrent, en una votació en el ple del Parlament
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 26 nov. (EUROPA PRESS) -

El ple del Parlament ha escollit a la diputada d'ERC Rut Ribas com a secretària quarta de la Mesa de la cambra en substitució de la també republicana Adriana Delgado, que ha abandonat el seu càrrec per prioritzar l'Alcaldia de Sant Vicenç de Castellet (Barcelona) i la seva maternitat.

Ribas ha estat triada amb 64 vots, per davant de la diputada de la CUP Maria Sirvent, que ha obtingut quatre vots, i hi ha hagut 62 vots en blanc i tres nuls, en una votació que s'ha fet en urna.

D'aquesta manera, ERC mantindrà aquest lloc a la Mesa, malgrat que la CUP havia proposat a Sirvent d'ocupar-lo amb l'objectiu de provocar un escenari "de corresponsabilització de les conseqüències penals que pugui haver-hi" per mantenir debats i votacions en el ple, ha explicat la diputada cupaire Natàlia Sànchez en roda de premsa.

La CUP s'ha ofert en diverses ocasions a entrar a la Mesa del Parlament per assumir les conseqüències de l'actuació judicial contra la cambra, i considera que amb la renúncia de Delgado s'obria una oportunitat per materialitzar-ho.

No obstant això, fonts d'ERC han afirmat que aquesta corresponsabilitat que demana la CUP ha de produir-se en tots els àmbits, no només a la Mesa, i que no té sentit que entri en l'òrgan director del Parlament si no estan disposats a defensar les iniciatives dels grups del Govern i els pressupostos de la Generalitat.