Publicat 1/10/2019 12:28:35 +02:00CET

El Parlament tramita la moció de censura de Cs contra Torra, que es preveu que se celebrarà dilluns vinent

Primera reunión del Comité Permanente de Ciudadano tras conocerse la previsión de elecciones para el 10-N
Marta Fernández - Europa Press

BARCELONA, 1 oct. (EUROPA PRESS) -

La Mesa del Parlament ha tramitat aquest dimarts la moció de censura que ha presentat Cs contra el president de la Generalitat, Quim Torra, que es preveu que se celebrarà dilluns vinent.

Fonts parlamentàries han explicat que la moció que va presentar Cs compleix els quatre requisits que estableix el reglament: que estigui signada per almenys 27 diputats, que tingui una motivació, que es presenti un candidat i que l'accepti, per la qual cosa s'ha tramitat.

Les mateixes fonts han assegurat que està previst que el debat i la votació de la moció de censura se celebri dilluns de la setmana vinent, tot i que és potestat del president de la cambra, Roger Torrent, convocar el ple.

Han dit que "la millor interpretació del reglament és fer el debat i la votació dilluns", tot i que en tots els precedents de mocions de censura que s'han fet s'han fet durant dos dies i la Mesa s'ha plantejat la idea d'habilitar el cap de setmana per celebrar el ple.

Cs va registrar dilluns la moció de censura contra Torra i va proposar la seva líder a Catalunya, Lorena Roldán, com la candidata a la Presidència de la Generalitat, però les opcions que tiri endavant són remotes, perquè els grups independentistes sumen majoria absoluta i només el PP ha assegurat el seu suport.