Publicat 6/2/2019 18:13:30 +01:00CET

El Parlament tramita dues lleis per unificar tots els tributs en un únic text

Sessió ordinria al Parlament de Catalunya
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

El ple del Parlament ha aprovat aquest dimecres la tramitació de dues proposicions de llei de Cs i ERC que proposen al Govern catal unificar tots els tributs cedits per l'Estat en una única llei.

El projecte ha superat per unanimitat el trmit, perqu cap grup no ha presentat esmenes a la totalitat, i ara continuar la tramitació parlamentria en comissió per, eventualment, tornar al ple per a l'aprovació definitiva.

Totes dues propostes autoritzen el Govern de la Generalitat el fet que en un termini de nou mesos "refongui en un text únic la normativa prpia amb rang de llei reguladora dels tributs cedits per l'Estat".

La d'ERC també inclou la facultat de regular, aclarir i harmonitzar el contingut d'aquesta normativa "aplicant criteris d'estructura i sistematització de l'articulat conforme a les regles que deriven del marc jurídic vigent".

El diputat de Cs José María Cano ha presentat la seva proposta i ha defensat que actualment Catalunya té una "enorme dispersió legislativa" en les normatives tributries i que aix afecta la seguretat jurídica.

Per aquest motiu, considera que refondre tots els tributs cedits per l'Estat en un únic text facilitar als ciutadans i a les empreses "la consulta i l'accés a tota la normativa fiscal", i ha anunciat que presentaran una iniciativa per elaborar una altra llei que unifiqui el tributs propis de Catalunya.

En la mateixa línia, Lluís Salvadó (ERC) ha afirmat que aquesta iniciativa pretén "facilitar la vida de la ciutadania i dels contribuents", i fer més clara la normativa que regula els impostos cedits per l'Estat.

A més, ha reivindicat que ERC i Cs es posin d'acord per presentar aquesta proposta: "És una excepció", encara que ha afirmat que hauria de passar més sovint.

Tots els grups, amb l'excepció de la CUP, que no ha intervingut, han expressat el seu suport a la iniciativa, perqu creuen que simplificar la normativa tributria i millorar la seguretat jurídica de la població.

el més llegit

 1. 1

  Mor l'actor Quim Lecina, confundador del Teatre Lliure

 2. 2

  Catalunya suma 12.280 morts per coronavirus, 11 l'últim dia

 3. 3

  Josep Bargalló: "Totes les escoles acolliran els alumnes de famílies que ho necessitin"

 4. 4

  Detingut l'home que presumptament ha matat la seva parella a Esplugues (Barcelona)

 5. 5

  Sánchez espera reprendre al juliol la taula de diàleg amb la Generalitat de Catalunya