Publicat 6/2/2019 18:13:30CET

El Parlament tramita dues lleis per unificar tots els tributs en un únic text

David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 6 Febr. (EUROPA PRESS) -

El ple del Parlament ha aprovat aquest dimecres la tramitació de dues proposicions de llei de Cs i ERC que proposen al Govern català unificar tots els tributs cedits per l'Estat en una única llei.

El projecte ha superat per unanimitat el tràmit, perquè cap grup no ha presentat esmenes a la totalitat, i ara continuarà la tramitació parlamentària en comissió per, eventualment, tornar al ple per a l'aprovació definitiva.

Totes dues propostes autoritzen el Govern de la Generalitat el fet que en un termini de nou mesos "refongui en un text únic la normativa pròpia amb rang de llei reguladora dels tributs cedits per l'Estat".

La d'ERC també inclou la facultat de regular, aclarir i harmonitzar el contingut d'aquesta normativa "aplicant criteris d'estructura i sistematització de l'articulat conforme a les regles que deriven del marc jurídic vigent".

El diputat de Cs José María Cano ha presentat la seva proposta i ha defensat que actualment Catalunya té una "enorme dispersió legislativa" en les normatives tributàries i que això afecta la seguretat jurídica.

Per aquest motiu, considera que refondre tots els tributs cedits per l'Estat en un únic text facilitarà als ciutadans i a les empreses "la consulta i l'accés a tota la normativa fiscal", i ha anunciat que presentaran una iniciativa per elaborar una altra llei que unifiqui el tributs propis de Catalunya.

En la mateixa línia, Lluís Salvadó (ERC) ha afirmat que aquesta iniciativa pretén "facilitar la vida de la ciutadania i dels contribuents", i fer més clara la normativa que regula els impostos cedits per l'Estat.

A més, ha reivindicat que ERC i Cs es posin d'acord per presentar aquesta proposta: "És una excepció", encara que ha afirmat que hauria de passar més sovint.

Tots els grups, amb l'excepció de la CUP, que no ha intervingut, han expressat el seu suport a la iniciativa, perquè creuen que simplificarà la normativa tributària i millorarà la seguretat jurídica de la població.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.