Publicat 13/11/2019 16:07:15 +01:00CET

El Parlament rebutja que Torra comparegui per explicar la seva presumpta vinculació amb els CDR

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonès, en el ple del Parlametn del 13 de novimebre del 2019.
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 13 nov. (EUROPA PRESS) -

El Parlament ha rebutjat aquest dimecres que el president de la Generalitat, Quim Torra, comparegui a la cambra per explicar les informacions que el vinculen amb un possible pla per ocupar el Parlament dels CDR detinguts per presumpte terrorisme.

El ple del Parlament ha votat quatre peticions de compareixença per aquest motiu, cadascuna per la seva pròpia argumentació --una de Cs, una del PSC, una dels comuns i una altra del PP-- i totes elles han estat rebutjades.

Les de Cs i el PP han estat rebutjades per JxCat, ERC, la CUP i els comuns, mentre que la del PSC i la del grup liderat per Jéssica Albiach no han prosperat per l'oposició només dels tres grups independentistes que té majoria a la cambra, en un debat del qual Torra s'ha absentat, cosa que han retret els grups.

RAONS PER COMPARÈIXER

Lorena Roldán (Cs) ha recordat que, com a diputada, té dret a preguntar a Torra per aquest assumpte a la cambra, per la gravetat dels fets que ha desvelat el sumari i perquè "Torra no només no ho condemna, sinó que té la barra d'anar a tallar carreteres amb cotxe oficial, sense cap mínim de pudor".

El socialista Ferran Pedret ha demanat prudència, respecte a la presumpció d'innocència tant dels detinguts com de Torra però, "davant la gravetat de les informacions", ha demanat al president que s'expliqui a la cambra i li ha retret falta de prudència quan es va referir als detinguts com 'ciutadans compromesos amb la societat'.

Dels comuns, Susana Segovia, també ha demanat respectar la presumpció d'innocència i ha alertat de la "més que probable indefensió dels detinguts", però ha demanat a Torra descartar qualsevol dubte en una compareixença.

El popular Santi Rodríguez ha acusat d'ambigu Torra en referir-se als CDR i li ha demanat que desmenteixi o expliqui aquesta presumpta vinculació, ha recordat que ha mostrat des del començament una sintonia amb ells i ha alertat: "Els CDR defensen 'independència o barbàrie'. El president també ho fa quan els defensa".