Publicat 11/4/2019 18:49:43 +02:00CET

El Parlament rebutja declarar no imparcials els mitjans públics catalans

Torra convoca per aquest dilluns la Taula de partits i entitats contra el racisme
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 11 abr. (EUROPA PRESS) -

El ple del Parlament ha rebutjat aquest dijous una moció de Cs que demanava constatar la "falta d'imparcialitat, neutralitat i respecte pel pluralisme" dels mitjans públics de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

La iniciativa ha estat rebutjada amb els vots contraris de JxCat, ERC, els comuns i la CUP, mentre que Cs i PSC-Units han votat a favor.

Els diputats del PP no han votat perqu abans de la votació han abandonat el ple, després que el president del Parlament, Roger Torrent, expulsés el diputat popular Santi Rodríguez després de cridar-li l'atenció varies vegades durant una discussió.

La moció demanava que la Cambra catalana constatés que els mitjans públics catalans "tendeixen a menysprear el pluralisme polític de Catalunya, així com que existeix un biaix informatiu".

També rebutjava que Tv3 "menyspre la pluralitat lingüística de Catalunya", reprovava el president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, i demanava la seva compareixena i la de la presidenta de la CCMA, Núria Llorach, al Parlament.

DEBAT

El diputat de Cs David Mejía ha assegurat que Tv3 i Catalunya Rdio són "aparells d'agitació i propaganda separatista" perqu, al seu judici, manipulen i distorsionen la realitat, i exclouen els catalans no independentistes.

El socialista David Pérez ha alertat que els catalans no independentistes ja no segueixen tant a la televisió i a la rdio pública perqu creu que no són plurals, mentre que Esperanza García (PP) ha afirmat que en aquests mitjans es difon "odi hispanofbic".

Per part dels comuns, Marta Ribas ha sostingut que en els mitjans públics hi ha coses a millorar, per ha acusat Cs de qüestionar l'existncia d'aquests mitjans i els seus professionals, i Natlia Snchez (CUP) ha lamentat la "hostilitat constant" del partit taronja contra la CCMA.

La diputada d'ERC Raquel Sans ha argumentat que Cs vol que en aquests mitjans es parli "només del que volen" i no que hi ha independentistes a la presó i a l'estranger, i Josep Riera (JxCat) ha considerat que hi ha una persecució política contra els professionals i collaboradors de Tv3 i Catalunya Rdio.