Publicat 17/03/2021 12:53CET

El Parlament presenta al·legacions al recurs del PP contra la regulació dels preus del lloguer

Archivo - Façana del Parlament de Catalunya (Arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 17 mar� (EUROPA PRESS) -

El Parlament ha presentat al·legacions contra el recurs d'inconstitucionalitat que han promogut més de 50 diputats del PP al Congrés contra la Llei 11/2020 de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes de lloguer d'habitatges.

El ple del Tribunal Constitucional (TC) va admetre a tràmit a finals de gener el recurs d'inconstitucionalitat del PP contra diversos preceptes d'aquesta llei, que els populars consideren que vulneren diversos articles de la Carta Magna, cosa que la cambra catalana rebutja en les al·legacions, que s'han publicat en el Butlletí Oficial del Parlament (BOPC) aquest dimecres i que ha recollit Europa Press.

En les al·legacions, la cambra rebat l'argument d'inseguretat dels recurrents, que consideren que la llei inclou conceptes jurídics indeterminats, a la qual cosa el Parlament respon que les prescripcions s'han de "desenvolupar per actuacions normatives i executives posteriors, que atenen uns criteris mínims fixats".

En vista de l'argument del PP que la llei no és precisa pel que fa a la delimitació física de les àrees amb mercat d'habitatge tens, el Parlament ho nega, perquè assegura que el text "indica que aquest àmbit és el municipal, estableix un procediment per a la declaració, i ofereix la llista de municipis considerats àrees de mercat tens".

Descarta que es vulneri el dret de propietat privada, perquè defensa que la propietat ha de complir una funció social, i recorda una sentència del 1994 del TC en la qual s'accepta que "establir mesures de contenció de la renda s'insereix en la definició de la funció social de l'habitatge i no vulnera el dret de propietat, tret que l'arribés a buidar de contingut per privar-la de la utilitat econòmica".

En l'al·legació que es vulnera la competència exclusiva de l'Estat sobre la regulació de les bases de les obligacions contractuals, el Parlament replica que la llei "no afecta ni la configuració dels elements essencials de la relació arrendatària, ni al règim general, sinó únicament contractes d'arrendament d'habitatge permanent i que se situïn d'una àrea declarada amb mercat d'habitatge tens".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés