Publicat 28/2/2019 15:30:21 +01:00CET

El Parlament obre el termini per recollir signatures de la ILP de rebaixa de les taxes universitries

Nomenament dels fedataris de la ILP d'universitats al Parlament
EUROPA PRESS

BARCELONA, 28 febr. (EUROPA PRESS) -

El Parlament ha obert aquest dijous el termini per recollir signatures de la iniciativa legislativa popular (ILP) que demana una rebaixa efectiva del 30% de les taxes universitries a Catalunya.

La comissió de control de la Cambra d'aquesta ILP ha nomenat en un acte a l'Auditori del Parlament els fedataris que podran recollir signatures de suport a la llei i ha validat el plec per recollir-les.

D'aquesta manera, s'obre un període de 120 dies perqu recullin les 50.000 signatures necessries per presentar la iniciativa al Parlament.

En un comunicat, els impulsors de la ILP han afirmat que comena "un nou període decisiu per poder fer efectiva i materialitzar aquesta ILP", que consideren que és una demanda legítima i transversal.

"Catalunya no pot permetre's perdre més estudiants a causa de les barreres econmiques imposades sobretot a partir de l'augment del 66% dels preus públics el 2012", han reivindicat.

Aquesta ILP est impulsada per estudiants universitaris i membres de la comunitat universitria, i compta amb el suport del Sindicat d'Estudiants dels Pasos Catalans (Sepc), l'Associació d'Estudiants Progressistes (AEP), assemblees de les facultats, UstecStes i CGT, així com del Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes i de l'Associació Catalana de les Universitats Públiques (Acup).

el més llegit

 1. 1

  Successos.- Repunten fins a 37 les actuacions per ocupacions a Mataró (Barcelona) al maig

 2. 2

  Coronavirus.- Una escola dels Franqueses (Barcelona) és nega a obrir quan passi a fase 2

 3. 3

  Espanya podrà accedir a 140.000 milions del fons europeu de recuperació, 77.000 milions en transferències

 4. 4

  Habiliten dos espais a Lleida per a persones en contacte amb temporers amb Covid-19

 5. 5

  Treballadors de Nissan cremen pneumàtics davant la planta de Montcada i Reixac (Barcelona)