Actualitzat 29/05/2014 18:14

El Parlament i el Muce creen un grup de treball per blindar les escoles contra la Lomce

M.Rovira,O.Junqueras(ERC), pte.Artur Mas,consellers J.Ortega,I.Rigau,R.Espadaler
EUROPA PRESS

BARCELONA, 29 maig (EUROPA PRESS) -

Representants del Marc Unitari de la Comunidad Educativa (Muce) s'han reunit el matí d'aquest dijous amb grups parlamentaris en la Cambra catalana per demanar-los que concretin mesures per blindar les escoles i instituts catalans de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (Lome) a partir del pròxim curs.

El Muce ha traslladat als partits un document amb data de 25 d'abril amb diverses propostes, i tots els grups --a excepció de C's i PP-- han acceptat constituir un "grup de treball Muce-Parlament", que començarà a treballar el 4 de juny per trobar mesures legislatives que detinguin la Llei Wert, segons ha informat fonts de CCOO a Europa Press.

L'escrit --que parteix d'una resolució que van signar els partits que han acceptat formar part del grup de treball-- repassa diverses resolucions del Parlament en matèria d'ensenyament, com el dret universal d'educació que han de garantir els poders públics; el principi que el talent individual i col·lectiu és el resultat de l'educació i no una qualitat innata i inamovible; i que l'educació implica un compromís ètic amb la societat i la convivència democràtica.

També fa referència a una resolució contrària a la segregació escolar, i insta la Cambra catalana a planificar l'oferta pública de places mitjançant la comunitat educativa i els ens locals; garantir la qualitat en tots els centres amb els recursos necessaris; impedir la segregació per sexe, i mantenir una prova única d'accés a la universitat, entre d'altres mesures.

En relació amb la Formació Professional Bàsica (FPB) per a alumnes sense el graduat d'ESO que implanta la Lomce i substitueix els Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI), Aguilar ha demanat que es reguli una ràdio de 15 alumnes per aula, que es no s'apliqui abans dels 16 anys i que tingui places suficients.

Les mesures reclamades recullen un punt sobre la immersió lingüística: demanen que es configuri un currículum "propi, flexible i basat en l'adquisició de competències" i que es garanteixi el català com llengua vehicular del sistema educatiu, entre d'altres iniciatives.

A més, proposen al Parlament que avaluï el sistema educatiu de manera periòdica; asseguri que l'administració educativa selecciona al professorat amb criteris d'"igualtat, mèrit i capacitat" --en relació amb el decret de plantilles-- i promogui la cooperació de la universitat en investigació sobre educació.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés