Publicat 24/7/2020 16:14:44 +02:00CET

El Parlament insta el Govern a millorar la prevenció sanitària dels Mossos i els Bombers

El president del Parlament català, Roger Torrent. Barcelona, Catalunya (Espanya), 22 de juliol del 2020.
Pau Venteo - Europa Press

BARCELONA, 24 jul. (EUROPA PRESS) -

El Parlament ha aprovat aquest divendres per unanimitat una moció que demana al Govern que millori la prevenció de riscos sanitaris i laborals en els cossos dels Mossos d'Esquadra i dels Bombers de la Generalitat, com també incrementar el nombre d'agents a zones "on hi ha hagut un augment significatiu de delictes".

El diputat del PSC Carles Castillo ha fet una crida a aprendre dels errors que s'han comès i a "protegir les persones que protegeixen els altres i tenen un plus de dedicació personal".

Entre d'altres mesures, Castillo ha destacat la necessitat que el departament d'Interior disposi de prou material d'autoprotecció individual per a tots els cossos d'emergència durant "3 mesos, com a prevenció general", i també subministrar-los una formació en riscos bacteriològics i de salut pública.

També ha demanat considerar com a temps efectiu de treball tota mesura de prevenció de riscos laborals, com pot ser la formació al treballador o temps d'espera a l'hora de fer-se una prova PCR per tornar al lloc de treball.

RECAPTACIÓ I EFECTIUS

Marc Parés (CatECP) ha posat en valor que s'hagi acceptat l'esmena del seu grup perquè la recaptació de les sancions durant l'estat d'alarma reverteixi en el món local, perquè consideren necessària "més implicació" del municipalisme.

Núria Piques (ERC) considera que l'Administració ha d'"estar a l'alçada a l'hora de protegir els col·lectius que tenen més contacte amb la ciutadania", i reforçar els cossos d'emergència a les zones on són més necessaris.

El diputat de Cs Jean Castel ha retret al PSC que, després d'"incorporar mesures que han tingut l'oportunitat de votar a favor en comissió, les han eludit per complet".

SEGURETAT

Maria Sirvent (CUP) ha reivindicat la necessitat d'incrementar el nombre d'agents a través de la planificació global "i no només en la visió de seguretat" per combatre la pandèmia, i ha reclamat més metges i educadors socials.

Esperanza García (PP) ha criticat que la voluntat política de reconèixer la tasca del personal sanitari i residencial "no ha estat la mateixa amb els Mossos i els Bombers, que a dia d'avui no veuran recompensada la seva feina".

Ferran Roquer (JxCat) ha defensat que la moció planteja qüestions que ja gestiona el Govern, i ha recordat que s'ha incrementat la convocatòria de places per als cossos de seguretat --"1.250 més de les que hi havia el 2018"--.

Contador