Publicat 20/4/2020 18:47:21 +02:00CET

El Parlament destina 2 milions contra la pandèmia i JxCat i ERC xoquen en el debat

El president del Parlament, Roger Torrent, en la reunió per videoconferència de la Taula de la Càmera
PARLAMENT - Archivo

   JxCat i ERC xoquen per una partida de 300.000 destinada als 40 anys de la Cambra

    BARCELONA, 20 abr. (EUROPA PRESS) -

   La Mesa del Parlament ha acordat aquest dilluns per unanimitat lliurar a la Generalitat 2 milions d'euros del romanent de l'exercici 2019 per lluitar contra el coronavirus en un debat que ha enfrontat de nou a JxCat i ERC.

   En un comunicat, han explicat que la mesura se suma a l'acordada el 7 d'abril perquè els diputats donessin el 25% de la seva retribució neta d'aquest mes a la lluita contra la Covid-19.

   Una vegada es lliurin a la Generalitat, haurà de destinar els dos milions a partides i projectes que decideixi la Mesa ampliada del Parlament la setmana vinent sobre la base d'una proposta que elaboraran els secretaris de la Mesa conjuntament amb els representants dels grups i subgrups que no formen part de l'òrgan rector.

   Malgrat que l'acord ha tirat endavant per unanimitat, no ha evitat que JxCat i ERC xoquessin al debat perquè els primers han proposat destinar també a la partida els 300.000 euros que estan prevists per celebrar el 40 aniversari del Parlament.

   "Però això no ha suscitat el consens suficient", ha lamentat el vicepresident del Parlament i diputat de JxCat, Josep Costa, en un missatge en el seu compte de Twitter recollit per Europa Press.

   Fonts parlamentàries han explicat a Europa Press que ERC s'han oposat a destinar aquests 300.000 euros a lluitar contra la pandèmia, i que el president del Parlament, Roger Torrent, ha manifestat que vol reservar els diners per si la celebració del 40 aniversari "es pot fer més endavant".

   Altres fonts parlamentàries han concretat que tots els grups han convingut a esperar a la setmana vinent per decidir sobre la proposta de JxCat --que finalment no s'ha votat--, amb la vista posada en l'evolució de la pandèmia per veure si es pot celebrar a "finals d'any".

   De fet, s'ha acordat que la propera Mesa del Parlament sigui la que decideixi què fer amb aquesta partida perquè "ja hi ha una part que s'ha gastat i no hi ha pressa ara mateix per decidir cancel·lar la celebració definitivament", han explicat altres fonts parlamentàries, que afegeixen que es pot cancel·lar igual en la propera reunió de l'òrgan rector.

   Les mateixes fonts subratllen que tots els grups que estaven reunits aquest dimarts han coincidit que aquesta decisió es podia prendre la setmana vinent, malgrat les protestes de JxCat.

   Així, queda en l'aire la possibilitat de convocar un acte per celebrar els 40 anys del Parlament, i aquestes fonts reconeixen que veuen "difícil" que s'arribi a celebrar, però que s'està donant marge per prendre una decisió sobre este tema.

el més llegit

 1. 1

  L'Ajuntament de Vic ven l'edifici del Seminari Vell per 1,3 MEUR a l'empresa Bayés Salut

 2. 2

  Milloraran l'accés nord al barri de Can Puig de Banyoles amb una nova rotonda

 3. 3

  Nysltar de Blanes crea unes mascaretes antivirals que duren tres mesos i ja n'ha venudes 2 milions als Estats Units

 4. 4

  Les restriccions a Reus per la covid-19 s'allarguen set dies més però amb més aforament en actes religiosos i culturals

 5. 5

  Confinen un grup de segon de batxillerat del Vedruna de Girona per un positiu en coronavirus