Publicat 04/06/2020 20:20

El Parlament descarta rebutjar la taula entre el Govern central i el de la Generalitat

Ple del Parlament de Catalunya del 4 de juny de 2020
PARLAMENT DE CATALUNYA

BARCELONA, 4 juny (EUROPA PRESS) -

El ple del Parlament ha descartat aquest dijous una moció de Cs contra les "reunions d'instruments autodenominats 'taula de dileg' i 'Consell per la República", que des de Cs creuen que tracten d'usurpar funcions de representació de les cmeres.

La moció ha rebut el suport del PP, mentre que la resta han votat en contra del text de Cs, que demanava "rebutjar l'intent que implica la taula de suposat dileg, en veritat una taula de xantatge, de sostreure al conjunt de la ciutadania espanyola la seva sobirania".

La proposta proposava declarar "la inexistncia de conflicte entre un territori dotat d'autonomia política com Catalunya i el conjunt d'Espanya", i citava com a frau democrtic la possibilitat de pactar un referndum i de deixar sense efecte resolucions sobre els dirigents independentistes empresonats.

El ple ha rebutjat una altra moció de Cs, que volia reprovar al conseller d'Interior, Miquel Buch, per "exercir les seves funcions sense l'equanimitat exigible ni la necessria submissió als criteris tcnics i a la normativa vigent", ja que el partit creu que ha donat un tracte diferencial a manifestacions de diferent signe, sent més permissiu amb les independentistes, com les de la Meridiana de Barcelona, segons ells.

EDUCACIÓ SEGREGADA

El ple ha rebutjat una moció del PP que demanava retirar el projecte de decret sobre programació de l'oferta educativa i del procés d'admissió, i el decret de concerts educatius, així com mantenir els fons públics per a l'oferta educativa diferenciada per sexes.

Daniel Serrano (PP) ha retret a JxCat que hagi votat en contra, i el seu diputat Lluís Font ha acusat als populars d'haver tractat amb aquesta moció "d'escenificar una divergncia entre els grups parlamentaris que recolzen al Govern", i ha defensat el model de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC).

La republicana Mnica Palacín ha assegurat que treballen per la igualtat, mentre que si governés el PP "tornarien a les escoles nacionals de nenes i nens", i Carles Riera (CUP) ha sostingut que els populars diuen educació diferenciada a l'elitisme i al sexisme, i s'ha preguntat si diran ideologia diferenciada al feixisme.

El PSC i Units --que formen part del mateix grup parlamentari-- han fet un vot diferenciat: Units est en contra dels decrets, com ha explicat el seu secretari general i diputat, Ramon Espadaler, que ha sostingut en un comunicat que "estan en perill el dret a la llibertat de creació de centres amb ideari propi i el dret dels pares a escollir l'educació que volen pels seus fills".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés