El Parlament demana al Govern revertir l'"infrafinançament" de l'educació pública

Publicat 10/10/2019 12:50:00CET
Aula, Classe, Alumnes, Guarderia, Escola, Col·legi, Nens
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 10 oct. (EUROPA PRESS) -

El ple del Parlament ha aprovat aquest dijous una moció del PSC-Units que demana al Govern garantir els recursos necessaris per "revertir l'infrafinançament que pateix l'educació pública a Catalunya des de l'any 2010".

La iniciativa ha estat aprovada amb els vots a favor del PSC, Cs, els comuns, la CUP i el PP, mentre que JxCat i ERC s'han abstingut, tot i que altres punts han estat aprovats per unanimitat.

La moció insta el Govern a recuperar "de manera immediata" el finançament d'un terç del cost mitjà de l'educació de 0 a 3 anys i tornar el deute pendent als ajuntaments en guarderies, i també l'insta a ampliar l'oferta pública de Formació Professional.

També reclama garantir un servei de menjador als centres educatius que sigui "de caràcter universal no obligatori i de qualitat", i tenir corresponsabilitat de l'Executiu amb els ens locals i la comunitat educativa.

A més a més, planteja al Govern la necessitat d'abordar el problema de la segregació social i les desigualtats educatives amb noves mesures d'admissió dels alumnes que fomentin "l'interclassisme i recursos per reforçar l'estabilitat de les plantilles dels centres d'alta i màxima complexitat", encara que aquest punt ha comptat amb l'abstenció dels comuns, la CUP i el PP.