Publicat 24/07/2020 17:02CET

El Parlament demana al Govern que reguli el teletreball i digitalitzi el món rural

El president del grup de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa. Barcelona, Catalunya (Espanya), 22 de juliol del 2020.
Pau Venteo - Europa Press

Planteja mesures per garantir la transparència en el sector públic català

BARCELONA, 24 jul. (EUROPA PRESS) -

El Parlament ha aprovat aquest divendres per unanimitat una moció que insta el Govern a desenvolupar mesures de foment de la transparència en l'Administració pública, regular la nova realitat del teletreball i impulsar polítiques digitals al món rural per garantir el reequilibri del territori.

La iniciativa demana a la Generalitat que insti La Moncloa perquè estudiï la "nova realitat laboral derivada del teletreball", que garanteixi els drets dels treballadors i possibiliti la conciliació laboral, com també la regulació del teletreball en l'Administració de la Generalitat.

En canvi, la cambra ha rebutjat --amb el 'sí' de Cs i el PSC, el 'no' de JxCat i ERC, i l'abstenció de CatECP i la CUP-- elaborar una auditoria laboral sobre la funció pública de l'Administració de la Generalitat amb la contractació d'una "entitat externa i independent que permeti redefinir i optimitzar" els processos productius de l'Administració.

Javier Rivas (Cs) ha volgut posar en valor la necessitat d'impulsar la digitalització del món rural, millorar la cobertura i la qualitat de connexió i facilitar a les 'zones fosques' opcions per a "una veritable connectivitat rural".

MÓN RURAL

David Cid (CatECP) ha destacat la necessitat de treballar amb operadors privats de telecomunicacions perquè "l'esforç de l'Administració pública arribi als municipis que tenen dificultats per accedir a la xarxa".

Francesc Vilaplana (ERC) ha reivindicat que moltes zones rurals no disposen de recursos per garantir mitjans de transport públics: "Ja podem millorar les telecomunicacions que si no podem arribar al poble, no ens servirà de gaire".

Imma Gallardo (JxCat) ha reivindicat la discriminació positiva dels territoris especialment desfavorits amb bonificacions fiscals al món rural, i creu que "Catalunya ja és digital però que s'ha de continuar treballant".

INDÚSTRIA I DIGITALITZACIÓ

Alícia Romero (PSC) ha demanat continuar desenvolupant el Pla d'indústria al món rural, perquè si "justament es vol fer política de reequilibri territorial, s'hauria d'invertir en aquest territori perquè la gent no se'n vagi".

Natàlia Sànchez (CUP) ha lamentat que la moció presenti el món rural com si fos subsidiari de l'urbà, i ha advertit de les conseqüències de la 'ultradigitalització' de la vida" que pot generar desigualtats i bretxa digital.

Esperanza García (PP) ha criticat que la moció proposi abordar des del sector privat una auditoria: "El disseny de l'Administració pública i de les polítiques públiques correspon a l'executiu i no pas a una empresa auditora".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés