Publicat 7/8/2020 22:59:06 +02:00CET

El Parlament demana que el Govern es personi com a acusació particular en el cas del 3%

El president de la Generalitat, Quim Torra, en el ple del Parlament sobre la monarquia.
MARC BRUGAT - EUROPA PRESS

   BARCELONA, 7 ago. (EUROPA PRESS) -

   El ple del Parlament ha aprovat aquest divendres dues propostes de resolució presentades de manera separada pel PSC-Units i Cs que insten el Govern a personar-se com a acusació particular en el cas del 3%, de presumpte finançament irregular, que afecta a CDC i al PDeCAT.

   La proposta de resolució presentada pels socialistes s'ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups parlamentaris excepte l'abstenció de la CUP, mentre que la proposta de Cs ha comptat amb els vots favorables del conjunt dels grups excepte el de JxCat, que ji ha votat en contra.

   La proposta de resolució presentada pel PSC també exigeix que el Govern es personi "per garantir, en cas que hi hagués desaprofitament de recursos públics, el rescabalament a favor de la Generalitat de Catalunya".

   En el cas de la resolució de Cs, la Cambra ha exigit que el Govern entauli les accions legals disponibles contra els responsables de les accions "perjudicials contra els havers i el patrimoni públic de la Generalitat" per la causa del 3%.

   A més, demana desvincular qualsevol acció realitzada pel Rei emèrit amb la monarquia parlamentària, "de la mateixa manera que es desvincula la Generalitat de Catalunya amb les accions realitzades" pel president de la Generalitat, Quim Torra, o els expresidents Carles Puigdemont, Artur Mas i Jordi Pujol.