Publicat 31/1/2019 14:15:20 +01:00CET

El Parlament demana la compareixena de Capella pel Premi Justícia 2018 a l'exconseller Mundó

La consellera de Justícia, Ester Capella, i el diputat dels comuns Joan Josep
EUROPA PRESS

Cs critica el reconeixement a "qui se salta les lleis"

BARCELONA, 31 gen. (EUROPA PRESS) -

La Comissió de Justícia del Parlament ha aprovat aquest dijous demanar una compareixena de la consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, perqu expliqui els criteris per concedir el Premi Justícia 2018, atorgat a l'exconseller Carles Mundó.

La sollicitud, del grup parlamentari de Cs, ha estat aprovada amb l'abstenció dels comuns i la CUP, i el diputat del partit taronja Manuel Rodríguez ha criticat que es premiés "qui se salta les lleis".

"Es tracta d'una vergonya més d'aquest govern", ha lamentat Rodríguez, que ha defensat que el premi el mereixen professionals de l'mbit judicial com advocats del torn d'ofici.

El diputat d'ERC Jordi Orobitg ha demanat al parlamentari de Cs que respecti la presumpció d'innocncia de Mundó, i el diputat de JxCat Eusebi Campdepadrós ha dit que el premi era totalment merescut perqu l'exconseller era "apreciat per tots els operadors jurídics" i va formar part del Govern que va convocar el referndum de l'1 d'octubre.

"INGERNCIES" A LA JUTGESSA DE L'1-O

La Comissió també ha aprovat amb els vots a favor de Cs, el PSC, ERC i JxCat demanar la compareixena de Capella, a sollicitud de Cs, per "ingerncies dels responsables del Departament en el personal al servei de l'Administració de justícia".

Cs ha motivat la petició per les informacions en els mitjans de comunicació que presumptament el personal de Justícia havia contactat amb la nova titular del Jutjat d'Instrucció de Barcelona perqu no investigués alts crrecs que suposadament van participar en l'organització del referndum.

També s'ha aprovat per unanimitat la compareixena d'una representació de l'associació Son Nuestros Hijos per la situació de menors i famílies per gestació subrogada, i la del president de l'Audincia de Tarragona, Javier Hernández, per la situació de les seus judicials d'aquesta província.