Publicat 24/10/2019 15:36:43 +02:00CET

El Parlament es declara en situació d'emergència climàtica per unanimitat

El president de la Generalitat, Quim Torra, es dirigeix als altres assistents durant una sessió plenària en el Parlament de Catalunya, celebrada una setmana després de conèixer-se la sentència del judici del procés, a Barcelona (Espanya), 23 d'octubre.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 24 oct. (EUROPA PRESS) -

El Parlament s'ha declarat aquest dijous per unanimitat en situació d'emergència climàtica i ha instat el Govern català a aprovar diverses mesures per reduir l'ús del plàstic.

La moció sobre l'emergència climàtica impulsada pel PSC-Units ha manifestat la necessitat de crear una comissió parlamentària de seguiment de l'emergència climàtica i insta el Govern autonòmic a presentar en el termini de sis mesos un informe sobre la petjada de carboni de Catalunya, en el qual es tinguin en compte les importàncies i exportacions.

No obstant això, no hi ha hagut unanimitat a l'hora de demanar al Govern català que presenti un projecte de llei de l'impost sobre les activitats econòmiques que genera gasos amb efecte hivernacle, tot i que ha tirat endavant amb el vot en contra de Cs i PP.

Sobre la moció relativa als residus plàstics, impulsada per CatECP, el text reclama a l'executiu català, durant el primer semestre del 2020, un projecte de llei en matèria de residus que incorpori l'adaptació de la directiva del Parlament Europeu sobre la reducció de l'impacte de determinats productes de plàstics en el medi ambient.

També demana que es tingui en compte en aquest projecte de llei la prohibició de la venda de productes de plàstic d'un sol ús, com ara les bosses de plàstic lleugeres, coberts de plàstic i càpsules d'una sola dosi, entre d'altres.