Actualitzat 20/5/2014 11:28:31 +00:00 CET

El Parlament debatrà si aprova la llei per a BCN World el 29 de maig

Fachada del Parlament de Catalunya
EUROPA PRESS

La continuïtat de Prat al capdavant dels Mossos podria discutir-se en alguna moció

BARCELONA, 20 maig (EUROPA PRESS) -

El Parlament farà el dijous 29 de maig el debat sobre l'aprovació definitiva de la llei per a BCN World pactada per CiU i PSC, després que el Consell de Garanties Estatutàries alertés que havia d'introduir-se "més precisió" en aspectes de plantejament urbanístic i de protecció de menors.

Així ho ha acordat la Junta de Portaveus reunida aquest dimarts, que ha fixat aquest projecte de llei com l'única iniciativa legislativa que s'abordarà durant el transcurs del primer ple després de les eleccions europees, a més de diverses interpel·lacions i mocions.

Estava previst inicialment que el projecte es debatés en l'últim ple abans que comencés la campanya electoral de les europees, però el fet que ICV-EUiA i CUP sol·licitessin un dictamen a l'òrgan consultiu de la Generalitat va endarrerir la votació.

No serà a l'ordre del dia d'aquest ple la proposta de resolució presentada per ICV-EUiA per votar el cessament del director general dels Mossos d'Esquadra Manel Prat per la gestió del cas Ester Quintana, que va perdre un ull durant els disturbis de la vaga general del 14 de novembre del 2012.

Tot i que la iniciativa dels ecosocialistes no ha complert els temps previstos per poder entrar en aquest ple, és presumible que la continuïtat de Prat al capdavant de la policia catalana es discuteixi d'una forma o una altra al ple.

A més de la sessió de control al Govern i al president de la Generalitat, Artur Mas, en què els grups podrien preguntar sobre aquesta qüestió, hi ha la possibilitat que alguna de les mocions sobre Justícia que han de votar-se al ple inclogui alguna esmena sobre Prat.

Així, els grups podrien veure's obligats a votar en una de les mocions si insten el Govern a cessar el director general dels Mossos, una votació que podria deixar en solitari CiU, ja que tota l'oposició n'ha qüestionat la continuïtat al capdavant de la policia.