Publicat 2/4/2019 15:18:21 +02:00CET

El Parlament crear una comissió d'estudi sobre abusos sexuals a menors

El PSC confia que el Parlament demani a Torra una qüestió de confiana o eleccio
EUROPA PRESS

Cs, JxCat, ERC, el PSC i el PP registren una proposta conjunta per crear-la

BARCELONA, 2 abr. (EUROPA PRESS) -

El Parlament crear una comissió d'estudi sobre abusos sexuals a menors després que Cs, JxCat, ERC, el PSC-Units i el PP hagin registrat de manera conjunta una proposta a la Cambra per crear-la.

Ho ha anunciat en roda de premsa aquest dimarts el diputat del PSC Raúl Moreno, que ha reivindicat que la creació d'aquesta comissió compta amb el suport de 123 dels 135 diputats de la cambra, perqu els únics que no han signat el registre de la proposta són els comuns i la CUP, encara que confia que acabin donant-li suport.

Moreno ha explicat que la comissió pretén analitzar els protocols existents sobre casos d'abusos sexuals i estudiar com s'aborden des dels departaments de la Generalitat aquests casos en l'mbit educatiu, d'oci, religiós i esportiu.

"Volem conixer fins a quin punt els professionals d'aquests sectors coneixen els protocols per situacions d'abús. Hi ha un cert desconeixement per part dels professionals, que no apliquen els protocols", ha afegit.

DESACORD AMB ELS COMUNS

L'acord entre aquestes formacions arriba després que els comuns critiquessin la setmana passada que els grups no volien donar suport a la creació d'una comissió d'investigació sobre els "casos de violncies sexuals contra nens i joves a l'espai educatiu religiós".

"L'única cosa que hem rebut per part dels grups han estat retards i 'nos'", va recriminar la diputada de CatECP Marta Ribas en roda de premsa.

Davant d'aquest rebuig, els comuns porten al ple d'aquesta setmana una moció que demana crear una comissió d'investigació sobre casos d'abusos sexuals en l'mbit educatiu religiós, per la qual cosa els grups hauran de posicionar-se.

Moreno ha sostingut que veuen "més oportú" crear una comissió d'estudi en lloc d'una d'investigació com demanen els comuns perqu, segons ell, es correspon més als objectius que busquen.

"No volem investigar casos concrets, sinó com funciona el nostre sistema de protecció davant de casos d'abusos sexuals", ha argumentat.