Publicat 6/5/2020 18:10:42 +02:00CET

El Parlament cita el dimarts als caps de serveis d'emergències de l'accident d'Iqoxe

BARCELONA, 6 maig (EUROPA PRESS) -

La comissió d'estudi sobre la seguretat del sector de la petroquímica, creada després de l'accident al gener en la planta d'Iqoxe, a La Canonja (Tarragona), ha citat a comparèixer dimarts que ve de manera telemàtica al director del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), Antoni Alzines; al director general de prevenció, extinció d'incendis i salvaments, Manel Pardo; el director del Centre d'Atenció de Gestió de trucades 112, Joan Delort; la directora general de Protecció Civil, Maria Isabel Ferrer, i a un representant de Bombers de Parcs Químics de Seguretat.

La comissió havia d'aprovar aquest dimecres el pla de treball i les compareixences, però com no està habilitat el vot telemàtic no s'ha pogut aprovar formalment, i la presidenta de la comissió, Assumpta Escarp (PSC-Units), ha afirmat que aquesta sessió serveix per consensuar el pla per començar a treballar-ho, encara que s'aprovarà formalment en una sessió presencial quan sigui possible.

Així, s'han establert les compareixences en diversos blocs: el primer serà dimarts que ve i inclourà els serveis d'emergències que van participar en primera línia en l'accident, i el segon bloc, que en principi compareixeria la següent setmana, estarà format pels alcaldes de Tarragona, La Canonja, Constantí i Vila-seca (Tarragona).

També compareixeran en una altra sessió diverses associacions de veïns i entitats, representants de l'empresa Iqoxe, el comitè d'empresa, i els sindicats CC.OO. i UGT.

A més, la comissió demanarà a les Conselleries d'Interior, Salut, Territori i Sostenibilitat, i Empresa i Coneixement de la Generalitat la documentació que han utilitzat per a l'elaboració de l'informe de la Generalitat de la Taula de Treball d'Avaluació i Seguiment de l'accident de l'empresa Iqoxe, que va presentar el dilluns el president de la Generalitat, Quim Torra.

La previsió és que es demani la compareixença dels consellers d'aquests Departaments --Miquel Buch, Alba Vergés, Damià Calvet i Àngels Chacón-- i també la del viceconseller de la Presidència de la Generalitat, Pau Villòria, que ha estat l'encarregat de redactar l'informe sobre l'accident de la petroquímica.