Publicat 19/6/2019 12:40:05 +02:00CET

El Parlament celebrarà l'1 de juliol un "ple de dones" obert a les entitats feministes

Pleno en el Parlament de Catalunya
David Zorrakino - Europa Press

El ple el protagonitzaran les 60 diputades més representants de diverses associacions feministes

BARCELONA, 19 juny (EUROPA PRESS) -

El Parlament celebrarà aquest dilluns 1 de juliol un "ple de dones" amb la implicació de tots els grups, en una iniciativa conjunta amb el Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC) que estarà obert a la participació de les entitats feministes.

En una reunió informal amb els periodistes, el president del Parlament, Roger Torrent, ha explicat que el ple el protagonitzaran les 60 diputades de la Cambra més els representants de les entitats i associacions feministes, i que la iniciativa s'emmarca en l'aposta per les polítiques d'igualtat que duen a terme com el 'pla d'igualtat'.

La celebració del ple, que començarà a les 17.00 hores, coincidirà amb el 25è aniversari de la IV Conferència Mundial sobre les Dones de Pequín, i permetrà revisar els progressos i els reptes pendents amb relació a l'aplicació de la Declaració i de la Plataforma d'Acció de Pequín.

L'objectiu és aprovar una declaració final del 'Parlament de les dones', fruit del treball previ que han dut a terme sis grups de treball, que coincideixen amb els eixos del pla d'acció de la conferència de Pequín: drets humans de les dones; dret a l'educació i la cultura; drets laborals i econòmics; dret a la participació social i política; salut i drets sexuals i reproductius, i drets de les dones i les nenes a viure lliures de violències masclistes.

Cada grup de treball l'integraran dues diputades o representants de cada grup així com dones de les entitats dels diversos àmbits seleccionades pel CNDC, que proposarà els textos a partir dels quals començaran a treballar.

Encara que la declaració que s'aprovi no tindrà efectes jurídics, sí que hi ha la possibilitat d'elevar-la al ple del Parlament, i també es podrà presentar en cimeres internacionals en les quals participi el CNDC.

SESSIÓ PLENÀRIA

La secretària quarta de la Mesa del Parlament, Adriana Delgado, presidirà el ple en el qual una representant del CDNC de cada grup de treball exposarà durant cinc minuts el posicionament del seu grup amb relació a l'eix que hagin treballat.

Posteriorment, serà el torn de les representants dels grups parlamentaris de menys a més representació, que tindran tres minuts d'intervenció, i una vegada acabades totes les intervencions es procedirà a llegir i aprovar la declaració del 'Parlament de les dones'.