Publicat 30/4/2019 18:58:04 +02:00CET

El Parlament celebrar una jornada sobre polítiques d'igualtat de gnere

Lletrats del Parlament no veuen que hagi d'emparar casos com la "amenaa de segrest" a Puigdemont
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

El Parlament celebrar el 19 de juny una jornada sobre polítiques d'igualtat de gnere en la qual simular un ple que estar compost per totes les diputades i dones "representatives del país".

La iniciativa, anomenada 'Parlament de les Dones', ha estat impulsada pel president del Parlament, Roger Torrent, i l'ha aprovat la Mesa de la Cambra en la reunió d'aquest dimarts.

El projecte, inspirat en experincies similars a Portugal, Sud-frica i Montenegro, consisteix a celebrar un ple format per dones en el qual es debatr sobre polítiques d'igualtat de gnere, encara que no ser un ple oficial de la Cambra.

Les setmanes anteriors a aquest ple s'organitzaran sis grups de treball que coincidiran amb els sis eixos del pla d'acció de la Conferncia Mundial sobre les Dones: drets humans de les dones; dret a l'educació i la cultura; drets laborals i econmics; dret a la participació social i política; salut i drets sexuals i reproductius, i dret de les dones a viure lliures de violncies masclistes.

Cadascun d'aquests grups elaborar uns documents que es debatran en la sessió plenria del 19 de juny i participaran les 59 diputades actuals del Parlament i una representació de dones procedents de diferents mbits sectorials i professionals, orígens, cultures, diversitat sexual i diversitat funcional, entre d'altres.

PROPER PLE

A més, a la Junta de Portaveus d'aquest dimarts s'ha aprovat l'ordre del dia del proper ple, que se celebrar el dimecres 8 i dijous 9, que comenar amb la sessió de control al Govern i al president de la Generalitat, Quim Torra, com és habitual.

També hi haur els debats de totalitat de la proposició de llei de ports i de transport d'aigües marítimes i continentals de JxCat i ERC, i dues sobre fiscalitat en la compra d'habitatges, una dels comuns sobre mesures fiscals i administratives, i una del PP sobre l'impost de transmissions patrimonials i actes jurídics documentats.

Un altre dels punts ser el debat i la votació de la proposició de llei de modificació de la llei del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (Conca) que presenta el PSC-Units.

el més llegit

 1. 1

  Els treballadors autoconfinados en una residència de Lleida tornen a la seva casa

 2. 2

  Un centenar de voluntaris de L'Hospitalet (Barcelona) ajuden persones vulnerables

 3. 3

  Girona preveu una ampliació d'UCI per atendre a pacients crícitcos

 4. 4

  ERC crea un grup de treball per a la "reconstrucció del país" després de la pandèmia

 5. 5

  Moren tres persones en un accident amb dos camions i un cotxe a Cornellà