Publicat 9/10/2019 10:07:32 +02:00CET

El Parlament celebrarà aquest dimecres la seva primera sessió de control al Govern des del juliol

Ple del Parlament
EUROPA PRESS - Archivo

Es votarà el decret del Govern que regula l'impost sobre les begudes ensucrades

BARCELONA, 9 oct. (EUROPA PRESS) -

El Parlament celebrarà aquest dimecres i dijous el seu primer ple ordinari des del 23 de juliol, que va ser l'últim de l'anterior període de sessions abans del període vacacional del mes d'agost.

El ple començarà aquest dimecres a les 10.00 hores amb la sessió de control dels grups als consellers i al president de la Generalitat, Quim Torra, la primera d'aquest curs parlamentari.

Des de l'inici del curs polític, la Cambra catalana ha celebrat dos plens: el Debat de Política General el 25 i 26 de setembre, i la moció de censura que Cs va presentar contra el president de la Generalitat, Quim Torra, que es va votar aquest dilluns i va ser rebutjada.

Tot i que en el Debat de Política General Torra sí que va debatre amb l'oposició, en la moció de censura no va intervenir i va ser la portaveu del Govern, Meritxell Budó, l'encarregada de fer-ho.

Així, aquest dimecres Torra haurà de respondre directament les preguntes dels líders dels grups parlamentaris pocs dies abans que es conegui la sentència de l'1-O, que es preveu que marqui la política catalana dels propers mesos.

DECRET DE BEGUDES ENSUCRADES

En l'ordre del dia del ple també s'inclou el debat i votació final del projecte de llei del Govern de modificar el llibre quart del Codi Civil de Catalunya per garantir la igualtat de drets i la no discriminació de les persones amb discapacitat sensorial.

A més a més, aquest dimecres a la tarda es votarà la validació o derogació del decret llei que el Govern va aprovar al setembre per regular sense cap modificació el contingut del reglament de l'impost sobre begudes ensucrades envasades que va ser aprovat per decret el juny del 2017 i que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va anul·lar.

El ple de la Cambra també elegirà els quatre membres de la Junta de Govern de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), un dels òrgans depenents del Parlament.

Així mateix, com és habitual, els grups faran interpel·lacions als consellers i es votaran les sis mocions que han presentat: dos de Cs i una del PSC-Units, els comuns, JxCat i la CUP, respectivament.