Publicat 17/12/2019 9:51:37 +01:00CET

El Parlament celebra l'últim ple de l'any amb un debat sobre igualtat

Ple del Parlament
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

Torra afronta l'última sessió de control del 2019 pendent de la sentència del TSJC

BARCELONA, 17 des. (EUROPA PRESS) -

El Parlament celebrarà entre aquest dimarts i dijous l'últim ple de l'any 2019, que inclourà una sessió monogràfica sobre drets de les dones i un ple ordinari.

El ple començarà aquest dimarts a les 15.00 hores amb el 'Debat general sobre el reconeixement i la garantia dels drets de les dones' que van proposar tots els grups de manera conjunta i s'emmarca en la iniciativa del Parlament de les Dones que es va celebrar l'1 de juliol amb diputades i representants del Consell Nacional de les Dones de Catalunya.

El debat s'iniciarà amb la intervenció d'una representant del Consell Nacional de les Dones i després hi intervindran els grups i el Govern, i es podran presentar propostes de resolució, que es votaran dijous a la tarda.

Com és habitual, dimecres a les 10.00 hores es farà la sessió de control al Govern i al president de la Generalitat, Quim Torra, que pot estar marcada per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del judici sobre la pancarta del llaç groc, en la qual podria ser inhabilitat per desobediència.

El tribunal ja va manifestar la seva voluntat que la sentència s'emeti abans de Nadal, per la qual cosa és possible que la sessió de control al president se celebri una vegada ja hagi sortit aquesta sentència o que la seva publicació sigui imminent.

DUES LLEIS

Dimecres al matí també es debatran i votaran les conclusions de la comissió d'investigació sobre el projecte Castor, i el decret del Govern de mesures de racionalització i simplificació de l'estructura del sector públic de la Generalitat.

A més a més, es votaran dues lleis: una de Cs sobre el reconeixement del dret d'acompanyament dels gossos escorta a les víctimes de violència masclista, i un projecte de llei del Govern de modificació de l'impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles de tracció mecànica.