Actualitzat 04/08/2016 11:37 CET

El Parlament aprova una llei i sis decrets en nou mesos

Pleno del Parlament
EUROPA PRESS

Tramita 30 proposicions de llei i cinc ILP

BARCELONA, 4 ago. (EUROPA PRESS) -

El Parlament ha aprovat una llei i ha validat sis decrets del Govern català des del començament de la legislatura el 26 d'octubre, ha informat la Cambra aquest dijous en un comunicat.

L'única llei aprovada pel Parlament ha estat la modificació de la llei de mesures fiscals i financeres del 2011, que prorroga fins al 31 de desembre del 2019 la competència de l'Institut Català de les Empreses Culturals per aprovar les bases i convocatòries d'ajudes a les empreses culturals.

La Cambra legislativa s'ha reunit 21 vegades des que es va iniciar la legislatura, tot i que la Generalitat no va tenir president fins al 10 de gener.

El Ple ha tancat el segon període de sessions --que va començar el gener-- de la XI legislatura amb 11 projectes de llei, 30 proposicions de llei i cinc iniciatives legislatives populars (ILP) en tràmit.

En el segon període de sessions, la Cambra també ha aprovat el codi de conducta dels diputats, 27 resolucions i 62 mocions, entre les quals es troben les comissions de la comissió del procés constituent suspeses pel Tribunal Constitucional.

INTERPELACIONES AL GOVERN CATALÀ

Els diputats del Parlament han fet 78 preguntes orals al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i 117 als consellers, que han respost 86 interpel·lacions.

Les 16 comissions del Parlament s'han reunit 195 vegades des del començament de la legislatura, han adoptat 244 resolucions, han fet 160 preguntes orals, han comparegut 114 vegades i han protagonitzat 36 sessions informatives.

REBUIG ALS PRESSUPOSTOS

El Ple del Parlament va rebutjar per primera vegada en la història els Pressupostos de la Generalitat, ja que va aprovar les esmenes a la totalitat presentades per C's, el PSC, SíQueEsPot, el PP i la CUP.

La Cambra catalana té 11 projectes de llei en tràmit, dos dels quals han sorgit a partir de decrets llei aprovats pel Ple, i quatre projectes més ja han superat els respectius debats a la totalitat.

30 PROPOSICIONS DE LLEI I CINC ILP

De les 30 proposicions de llei que té la Cambra en tràmit, dos estan en espera del començament del debat final i mantenen el període d'esmenes obert.

La Cambra també tramita cinc proposicions de llei sorgides a partir d'ILP, dues de les quals --la de la renda ciutadana i la modificació de la llei de finances públiques-- estan llestes perquè el Ple iniciï els debats finals.

L'activitat parlamentària es reprendrà amb el tercer període de sessions l'1 de setembre, i la Cambra votarà la qüestió de confiança a Carles Puigdemont el dia 28.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés