Publicat 28/04/2015 17:45

El Parlament admetrà a tràmit la llei electoral a l'últim ple abans de les municipals

Fachada del Parlament de Catalunya
EUROPA PRESS

BARCELONA, 28 abr. (EUROPA PRESS) -

El Parlament admetrà a tràmit la llei electoral a l'últim ple abans de les eleccions municipals, una sessió que durarà tres dies i que començarà el dimarts 5 de maig a la tarda i durarà fins al dijous al migdia.

L'admissió a tràmit de la llei electoral perquè els treballs de la ponència conjunta segueixin en comissió serà la principal atracció d'un ple que també veurà l'aprovació de la Llei del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i de dues lleis de reforma dels llibres primer, segon, quart i cinquè del Codi Civil català.

Els diputats debatran a més si admeten a tràmit el projecte per reformar el reglament del Parlament adaptant-lo a la Llei de Transparència, i una proposició del PP sobre l'ús de símbols a les institucions i espais públics que no prosperarà després d'haver rebut esmenes a la totalitat de CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP.

Una vegada superi el debat d'admissió a tràmit el 6 de maig, la proposició de llei continuarà la seva tramitació en comissió i, si els grups ho acorden, se citarà la compareixença d'experts i organitzacions perquè exposin el seu punt de vista.

Perquè la llei es pugui admetre a tràmit, al ple del 6 de maig es necessiten 68 vots, la majoria absoluta de la Cambra, fet que està assegurat perquè els grups que han signat el text sumen 87 diputats.

Tot i això, per a l'aprovació definitiva de llei, un debat que podria celebrar-se al mes de juliol, cal una majoria qualificada del ple de 90 diputats, i ara per ara aquests vots no estan assegurats.

PSC, PP i C's critiquen que la llei que s'admetrà a tràmit no preveu cap novetat sobre el sistema electoral, el mecanisme per traduir els vots en escons, per la qual cosa consideren que la norma està incompleta i no tenen previst donar-hi suport.

El sistema electoral és el punt clau de la llei i el que històricament ha fet fracassar la norma sempre que s'ha abordat a la Cambra catalana, i en aquesta ocasió tampoc hi ha senyals que pugui haver-hi un acord definitiu.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés