Publicat 17/03/2015 13:14

El Parlament admet a tràmit la resolució d'ICV-EUiA que qüestiona SCC

Societat Civil Catalana
SCC

SCC defensa el seu president i nega que estigui vinculat a l'extrema dreta

BARCELONA, 17 març (EUROPA PRESS) -

La Mesa del Parlament ha admès a tràmit aquest dimarts la proposta de resolució que ha presentat ICV-EUiA que qüestiona Societat Civil Catalana (SCC), els vincula amb l'extrema dreta i critica el premi que l'Eurocambra va lliurar a l'entitat.

Fonts de la cambra han manifestat que en aquesta iniciativa s'ha seguit el procediment ordinari que es fa amb totes les propostes de resolució que presenten els grups, ja que poques vegades la Mesa en rebutja l'admissió a tràmit, i la setmana que ve la Junta de Portaveus decidirà en quina comissió es debat.

SCC ha iniciat aquest dimarts una ronda de contactes amb els grups parlamentaris i --en declaracions als periodistes als passadissos de la cambra--, la vicepresidenta tercera, Susana Beltrán, ha assegurat que totes les acusacions contra l'entitat han estat "refutades".

ICV-EUiA ha presentat una proposta de resolució on critica el Parlament Europeu per haver lliurat a SCC el premi Ciutadà Europeu, i el text recorda que els eurodiputats catalans de CDC, ERC, ICV i UDC han posat de manifest a la cambra europea que l'entitat té vincles "amb grupuscles extremistes, com la Fundació Francisco Franco o el Moviment Social Republicà".

També es critica el president de SCC, Josep Ramon Bosch, per unes declaracions on expressa "la seva admiració cap al líder feixista espanyol Blas Piñar", i, per tots aquests motius, ICV-EUiA demana en la seva proposta de resolució elevar la queixa al Parlament Europeu per la concessió d'aquest premi.

"PERSECUCIÓ"

El vicepresident primer de SCC, Joaquim Coll, ha assegurat que hi ha una "campanya de persecució del nacionalisme" contra l'entitat, i ha lamentat que se la intenti equiparar a grups feixistes.

"Hi ha un 'apartheid' ideològic contra els que no compartim la lògica tramposa del procés. El Parlament no pot competir actes espuris contra associacions privades", ha destacat Coll, que ha recordat que diversos polítics, escriptors i personalitats han donat suport a SCC.

Segons Coll, la Mesa del Parlament no hauria d'haver admès a tràmit aquesta iniciativa, i sobre la figura de Bosch ha assegurat: "Cadascú té la família que té".

Així, Coll ha recordat que el pare del president de SCC va ser militant de Fuerza Nueva "fa 35 anys", però després ha recordat que la dona de Bosch presideix l'agrupació local de CDC a la localitat on resideixen, Santpedor (Barcelona), mentre que el seu cosí germà serà el candidat a l'Ajuntament d'aquest mateix municipi per ERC.

Coll també ha dit que l'entitat està elaborant un informe sobre la presència de símbols independentistes en façanes d'administracions públiques i organismes oficials, i també en rotondes i places de diversos municipis, perquè creu que això trenca el principi de "neutralitat" de les institucions.

El seu objectiu és portar aquestes dades a la Junta Electoral abans que arrenqui la campanya de les eleccions municipals del 24 de maig, i segons Coll, aquesta pràctica "recorda altres temps de la història europea" i sorprèn els periodistes de mitjans internacionals que han visitat Catalunya.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés