Publicat 23/11/2021 13:09CET

El Parlament abordarà el decret de les renovables i el d'atenció sociosanitària la setmana vinent

Reunió de la Mesa del Parlament
PARLAMENT

BARCELONA, 23 nov. (EUROPA PRESS) -

El ple del Parlament de la setmana vinent abordarà la convalidació de dos decrets llei del govern de Pere Aragonès: el d'atenció sociosanitària i el d'energies renovables, han avançat fonts parlamentàries aquest dimarts.

El Govern va aprovar a finals d'octubre la modificació del decret d'impuls a les energies renovables, que pretén donar prioritat a les petites i mitjanes instal·lacions i que tots els projectes d'energia eòlica i fotovoltaica es desenvolupin amb l'acord del territori.

D'altra banda, el decret d'atenció sociosanitària estableix que la gestioni íntegrament la Conselleria de Salut --a través del Servei Català de la Salut (CatSalut)--, per avançar cap a un nou model i millorar l'eficiència dels recursos sociosanitaris, especialitzats en atenció geriàtrica i pal·liativa.

El ple, que començarà dimarts a les 15 hores i s'allargarà fins dijous, inclourà la sessió de control al Govern i al seu president dimecres a les 9, i una proposició de llei dels comuns de millora urbana, ambiental i social dels barris i pobles de Catalunya, coneguda com la llei de barris verds.

A més, el ple debatrà el Compte General del Parlament del 2018 --el presentarà el síndic més gran de la Sindicatura de Comptes, Jaume Amat-- i la creació de dues comissions: una sobre incendis forestals a proposta de la CUP, i la de participació en l'aplicació de principis de subsidiarietat i proporcionalitat per a la UE.

Aquesta és una de les dues comissions més petites que els grups del PSC-Units, ERC, Junts, la CUP i els comuns van acordar crear per oferir la seva presidència a Vox per complir amb la proporcionalitat en les comissions que exigeix el Reglament del Parlament, i que Vox va rebutjar presidir.

Aquesta comissió --juntament amb la de textos consolidats, que ja va crear el ple malgrat que Vox no la vulgui presidir-- està recollida en el Reglament del Parlament, però no s'havia activat ni constituït en anteriors legislatures, per la qual cosa previsiblement tindrà poca rellevància política.

TRIBUNAL CONSTITUCIONAL

La Mesa del Parlament ha rebut la notificació de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que resol un recurs que va interposar el Govern central a la llei d'acompanyament dels pressupostos del 2020, per la qual s'anul·la un tram de l'IRPF que volia rebaixar aquest impost a les rendes més baixes, per un conflicte de competències.

A més, l'òrgan rector de la cambra ha tramitat la proposta de creació de dos intergrups: un sobre drets socials i reproductius, i un altre sobre el poble gitano, que ja funcionaven en anteriors legislatures i que els han donat suport tots els grups parlamentaris, excepte Vox.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés