Publicat 26/3/2019 18:30:33 +01:00CET

El pare que va destapar el cas Maristes demana que la Generalitat sancioni la congregació

Segona jornada del judici a l'ex-professor de Maristas per 4 presumptes abusos s
Europa Press TV - Europa Press

BARCELONA, 26 mar� (EUROPA PRESS) -

El pare d'una víctima d'abusos confessats per l'exprofessor Joaquín Benítez, Manuel Barbero, ha demanat aquest dimarts que la Generalitat es reuneixi per investigar i "obrir un expedient sancionador a Maristes".

El pare que va destapar el cas Maristes ho ha dit en declaracions als periodistes després que Benítez hagi indicat durant el judici que els responsables del seu collegi van conixer un dels seus primers casos d'abusos sexuals el 1986 per que no el van sancionar, per la qual cosa es va sentir "emparat".

Barbero ha manifestat que no considera "una victria" aquesta declaració de l'acusat de quatre casos d'abusos sexuals entre el 2006 i el 2010 malgrat reconixer una part dels fets --ha confessat dos dels casos--.

Sí que ha ressaltat que Benítez ha adms que ja el 1986 els Maristes el van enxampar i que després "li van permetre que seguís treballant" en el collegi de Sants-Les Corts de Barcelona.

A més, ha considerat que Benítez s'ha mostrat intelligent i calculador en la seva declaració com a acusat, i ha assegurat que en una conversa telefnica li va dir que hi havia més professors implicats i que els Maristes "feien moviments" dels docents d'un collegi a un altre.

Ha assegurat que darrere del cas Maristes hi ha més de 70 víctimes per que només quatre han arribat a judici, i ha lamentat que l'administració els ha "abandonat" mentre que la societat est reclamant un canvi de legislació en matria d'abusos, segons ell.

I ha apuntat que el conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha dit anteriorment que "les coses en el cas Maristes es van fer malament" i que l'administració catalana encara és a temps de rectificar, investigar i sancionar.

D'altra banda, ha comentat que en sentir la declaració s'ha "enfonsat perqu, per molt que hagi reconegut els fets" que li va fer al seu fill i a una altra víctima, no ho considera una victria.