Publicat 12/10/2019 12:19:07 +02:00CET

El paracaigudista que descendia amb la bandera d'Espanya es queda penjat d'un fanal a la desfilada del 12-O

El ReI Felip VI a la desfilada militar del Día de la Fiesta Nacional, a Madrid (España) el 12 d'octubre de 2019.
Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 12 oct. (EUROPA PRESS) -

La desfilada del Dia de la Festa Nacional ha començat accidentat aquest dissabte quan el paracaigudista encarregat de descendir amb la bandera d'Espanya fins a la tribuna presidida pels Reis s'ha quedat penjat d'un fanal i ha hagut de ser rescatat pels seus companys.

L'inici de la parada militar el marca el descens des de 1.500 metres d'alçada de dos paracaigudistes de l'Exèrcit de Terra, un d'ells exercint de guia i el segon portant la insígnia nacional, amb la qual hauria d'haver caigut just davant de la tribuna d'autoritats on se situen els Reis i les seves dues filles acompanyats per les més altes autoritats de l'Estat i militars.

No obstant això, a pocs metres de tocar terra, el cap primer Luis Fernando Pou Dionisio s'ha quedat enganxat d'un fanal sobre una graderia situada a la dreta de la d'autoritats, on es troben els principals líders polítics i altres autoritats civils i militars.

El paracaigudista ha quedat penjant del fanal durant uns minuts fins que ha estat rescatat per un VAMTAC de l'Exèrcit de Terra, un vehicle lleuger dotat amb una cistella-grua. Malgrat que en sòl li estaven esperant els serveis mèdics, el militar ha descendit pel seu propi peu i sense lesions aparents abrigallat pels aplaudiments del públic proper.

Fonts del Ministeri de Defensa han informat que el cap primer es troba en perfectes condicions després de passar per reconeixement mèdic i el Rei, que s'ha interessat pel seu estat, el saludarà quan acabi la desfilada.

Aquest incident no ha estat obstacle perquè continués l'acte com estava previst un cop la gran bandera que portava el paracaigudista ha estat recollida per ser hissada en un acte d'honors als caiguts per Espanya. En aquest moment ha arribat la segona sorpresa de la jornada quan la soprano Ainhoa Arteta ha estat l'encarregada d'entonar 'La mort no és el final'.