Publicat 5/5/2019 17:20:55 +02:00CET

Paluzie (ANC) diu que el nou full de ruta és resultat "del duel de l'octubre de 2017"

Paluzie (ANC) diu que el nou full de ruta és resultat "del duel de l'octubre de 2017"
EUROPA PRESS

TARRAGONA, 5 maig (EUROPA PRESS) -

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, ha afirmat que el full de ruta aprovat per l'assemblea general de l'entitat a Tarragona aquest diumenge és el resultat del "duel de l'octubre de 2017, d'aquesta victòria en el referèndum d'autodeterminació no materialitzada en una república objectiva".

"Una independència negociada és millor, però un referèndum acordat depèn de l'altre", ha dit Paluzie en un discurs davant l'assemblea després de la votació sobre el full de ruta, i ha reivindicat la unilateralitat com la via que segons ella va fer possible l'1-O.

La presidenta de l'ANC ha explicat que el nou full de ruta és el resultat d'una tasca d'autocrítica, que ha resultat en una estratègia que incideix de forma especial en l'economia i el món laboral: "Estem ajudant a enfortir els sindicats nacionals, independentistes, per estar preparats quan tornem a fer un 3 d'octubre".

Ha destacat les denominades campanyes de consum estratègic que està realitzant l'ANC, per "no dependre més d'aquells que ens van amenaçar a l'octubre, que van fer una campanya de por econòmica indigna", i les candidatures impulsades per l'entitat a les Cambres de Comerç.

FULLS DE RUTA AL JUDICI

Paluzie ha criticat que al judici de l'1-O s'exhibeixin fulls de ruta antics de l'ANC "com si fossin la prova d'un delicte, convertint en delicte les idees i el projecte polític".

Enfront d'aquesta situació, ha cridat els socis a mobilitzar-se per la qual cosa ha considerat l'objectiu primordial de l'ANC, la independència: "Quan estàs agenollat et peguen millor, i quan estàs dempeus pares millor els cops".

La presidenta de l'ANC ha anunciat que tornaran a realitzar campanyes a favor de la independència perquè "el 80% que està en contra de la repressió és estèril si no es converteix en suport clar i explícit" per al seu projecte.

"Hem tornat a aprovar un full de ruta per a la independència, i n'aprovarem tants com sigui necessari fins a aconseguir-la, ha assenyalat, després del que ha dit, literalment, que ja no hi ha excuses perquè aquest objectiu es compleixi.

PEP CRUANYES

El vicepresident de l'ANC, Pep Cruanyes, ha afirmat que Espanya "criminalitza la desobediència pacífica i no violenta", raó per la qual, segons ell, els expresidents de l'entitat Jordi Sànchez i Carme Forcadell estan a la presó.

Segons ell, l'Estat espanyol vulnera la inviolabilitat del Parlament de Catalunya i el dret de sufragi dels catalans, i és per això que ha manifestat no esperar res de les sentències que es puguin dictar, si no és una, la de l'absolució".

Ha cridat a no claudicar davant imputacions de delictes que considera inexistents i a no renunciar a la independència per exercir una "autodeterminació política, econòmica i cultural".
¡