Publicat 15/7/2019 14:04:00 +02:00CET

Page valora els esforços de Sánchez per "intentar evitar" un Govern amb independentistes malgrat el "risc de bloqueig"

El president de Castella-La Manxa, Emiliano García-Page, parla del pressupost regional.
JCCM

BARCELONA, 15 jul. (EUROPA PRESS) -

El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, ha valorat els "esforços" del president en funcions i candidat a la reelecció, Pedro Sánchez, per "intentar evitar" un Govern que "depengui" d'"independentistes", malgrat que aquest full de ruta pugui derivar en un "risc de bloqueig" i una "cruïlla política".

En roda de premsa, García-Page ha ofert el seu suport a aquesta postura de Pedro Sánchez "més enllà dels interessos de partit", reconeixent la "difícil situació política".

"Valoro positivament que estigui fent esforços tot i el risc del bloqueig polític. Valoro molt i dono suport decididament a aquests esforços per intentar evitar un govern a Madrid depenent dels independents", ha afirmat.

En la mateixa línia, ha celebrat que Sánchez "no vulgui ser president a qualsevol preu", ja que "té la possibilitat de ser president si se sotmet a les coses que no convenen al país".

"No seré jo qui invoqui la responsabilitat d'altres partits, però reclamo suport i lleialtat amb les institucions de l'Estat", ha manifestat García-Page, qui ha afegit, en relació al PP i a Cs, que la conjuntura política pot provocar "que torni a passar, però a l'inrevés, un 1 d'octubre" com el que va sofrir el PSOE quan va fer caure Pedro Sánchez per no voler facilitar la investidura de Mariano Rajoy.