Publicat 6/2/2019 11:59:36 +01:00CET

Page, perplex per la figura del relator, demana convocar un comit territorial del PSOE per estudiar la proposta

Emiliano García-Page
JCCM

MADRID/TOLEDO, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

El president de la Junta de Castella-la Manxa, el socialista Emiliano García-Page, ha mostrat aquest dimecres la seva "perplexitat" davant l'acceptació de la figura del "relator" per part del Govern espanyol en les negociacions amb la Generalitat i ha incidit que "sobre Espanya parlen tots els espanyols, no només els militants del PSOE", alhora que ha demanat que es convoqui el Comit Territorial del partit per estudiar aquesta proposta.

"El que tinc molt clar, és que parlar és una cosa, jo no parlo amb els meus amics amb testimonis pel mig. Aix és negociar", ha manifestat el dirigent socialista en una entrevista a Onda Cero, recollida per Europa Press.

Així, García-Page s'ha preguntat si el Govern de l'Estat té clar que "no es pot alimentar part de la societat catalana" que "s'ha cregut que sí pot fer un referndum d'autodeterminació"

Page alerta que aquesta maniobra alimenta una expectativa que a llarg termini hi haur un referndum i "és inviable" i, d'altra banda, discrimina la gent que est sent jutjada al Tribunal Suprem.

"Estan reconeixent explícitament que quan el van vulnerar estaven apellant a un dret que avui no reconeixen que hi havia", ha afirmat García-Page. "Cal parlar de coses possibles, realistes, amb un mtode constitucional", ha resolt.