Publicat 27/9/2019 13:16:29 +02:00CET

Page expressa la seva solidaritat a la Guàrdia Civil i avisa l'independentisme: "Per cada cop hi haurà una reacció"

El president de Castilla-La Mancha, Emiliano García-Page, a Conca.
JCCM

CONCA, 27 set. (EUROPA PRESS) -

El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, ha expressat la seva solidaritat a la Guàrdia Civil i als cossos i forces de seguretat de l'Estat i ha avisat l'independentisme que "per cada cop que mirin d'assestar hi haurà una reacció i una resposta agradi a alguns o no agradi".

García-Page s'ha expressat així després que el Parlament de Catalunya aprovés aquest dijous una proposta de resolució de JxCat i ERC en què la cambra catalana declara necessària "la retirada de Catalunya dels efectius de la Guàrdia Civil".

En aquest sentit ha recordat que ell és el representant de l'Estat a Castella-la Manxa i que el seu títol el signa el rei, de la mateixa manera que Quim Torra, i ha apuntat que "el que és insultant és que algú que té un càrrec per la Constitució utilitzi precisament aquest ressort constitucional per destrossar la Constitució".

"Que sàpiguen que no estarem de braços plegats perquè l'espantall en el qual s'ha convertit la política independentista l'està pagant en primera instància la societat catalana i el nostre deure i obligació és que no perverteixi i no converteixi en crisi política la política espanyola", ha continuat el president socialista.

Finalment, García-Page ha anunciat que tornarà a oferir a la Guàrdia Civil la possibilitat d'ampliar el seu servei a Castella-la Manxa i, tot i que la Junta de Comunitats no té competències sobre aquesta qüestió, està disposat "a fer espatlla", ha recalcat.