Page exigeix a Torra que condemni qualsevol connexió entre els violents amb qualsevol institució de Catalunya

Publicat 21/10/2019 17:30:37CET
El president regional, Emiliano García-Page.
JCCM

GUADALAJARA, 21 oct. (EUROPA PRESS) -

El president de Castella-la Manxa i secretari regional del PSOE, Emiliano García-Page, ha exigit al seu homòleg a la Generalitat, Quim Torra, que condemni "qualsevol dubte o connexió" entre l'independentisme i els diners públics en les institucions catalanes perquè això "és molt greu".

García-Page ha indicat a Guadalajara, després de manifestar que els violents són una "clara minoria" i que no cal confondre independentisme amb els que són professionals de la violència, que té molt clar que el que passa a Catalunya "només s'arregla votant tots els espanyols".

En aquest sentit, el president regional s'ha plantejat que si es demostrés algun tipus de connexió financera entre els violents amb qualsevol institució de Catalunya, per ell seria objecte de "persecució judicial".

A més, per al secretari regional dels socialistes a Castella-la Manxa, el dia en què Espanya es plantegi opinar sobre la situació territorial, opinaran tots.

"La resta és conduir a un atzucac una societat que no veu més camí que la frustració col·lectiva", ha indicat, després d'assenyalar que no hi ha cap estat democràtic al món que no tingui clar que quan es tracta de la sobirania, tothom opina.

Per a García-Page, perquè es pugui plantejar o obrir a Espanya "un mínim espai" de conversa sobre el tema de Catalunya ha de posar-se fi "a les amenaces i la violència", ha subratllat.

Després de mostrar el seu suport "explícit" a la feina de les forces i cossos de seguretat de l'Estat, denominació en la qual ha inclòs no només a la Guàrdia Civil i a la Policia Nacional sinó també als Mossos d'Esquadra perquè "representen la defensa de les llibertats", ha subratllat també que a ell no li furtaran la capacitat que té com espanyol de decidir.

En aquest sentit ha incidit que, des de Castella-la Manxa, el seu president "no va a estar de braços creuats" veient el que passa perquè "tant de legítim té per parlar Torra com Page", ha indicat.

LES FORCES DE SEGURETAT DE L'ESTAT

Ha insistit que, a més, les forces de seguretat de l'Estat no estan en el mateix plànol que els violents perquè "no es tracta de qui donar més cops de porra". "Uns ataquen i altres ens defensen; uns vulneren els nostres drets i han d'acabar compareixent davant dels tribunals de justícia i espero que amb severitat, i els altres els defensen".

Per això, considera que l'actitud de la policia a Catalunya no només és proporcionada sinó "molt prudent", cosa que ha reconegut que a alguns, com és el seu cas, els revolta veure com un Estat democràtic com Espanya "ha d'aguantar" a través de forces de seguretat "la insolència, arbitrarietat i violència" d'aquells que no tenen cap tipus d'argument polític.

A més, ha mostrat la indignació quan sent els comentaris d'alguns dirigents polítics i de la Generalitat posant en un pla d'igualtat les forces i cossos de seguretat amb els violents, i ha assegurat que "no hi ha igualtat".

Té claríssim que no té sentit que s'obri el debat sobre si a algun policia se li ha anat la mà o no quan hi ha més agents ferits que manifestants.

POCS DIPUTATS PODEN ARRIBAR A DECIDIR EL 10N PER MOLTS

D'altra banda, ha reconegut que per a ell també les eleccions estan, d'alguna manera, vinculades al bloqueig que políticament està portant a Espanya la situació independentista però ha insistit que "per poder parlar, han de baixar de la muntanya". Creu que pot passar de tot i que "està la cosa com per saber fer cubs de Rubik".

Sobre l'escenari de cara a les properes eleccions, el president de Castella-la Manxa ha opinat que pot acabar passant que pocs diputats decideixin per molts o el que, al seu parer, ha passat ja amb l'independentisme.

Creu que qualsevol escenari és possible perquè es parteix d'un element més incert i que tothom fa càlculs d'estimació de participació però l'ambient "al carrer, és absolutament fred".