Page creu que "fins i tot" els socialistes que han pactat amb ERC preferien no dependre del seu suport

Publicat 9/1/2020 10:28:52CET
El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page
JCCM

MADRID, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, ha lloat aquest dijous l'"extraordinària integritat" del cap de l'executiu central, Pedro Sánchez, després "del que ha suportat" en les negociacions amb ERC per a la investidura.

En una entrevista a la Cadena SER que ha recollit Europa Press, el secretari general del PSOE a la comunitat autònoma ha reafirmat la seva posició crítica respecte a pactar amb partits independentistes. "La meva opinió sobre no dependre d'independentistes és evident. Per ser-li sincer, crec que ho pensem tots: fins i tot els qui hi han pactat", ha opinat.

En aquest sentit, Page ha defensat que el PSOE no es troba "en aquest escenari" perquè hagi volgut, sinó perquè calia "desbloquejar la situació del país". "Buscàvem una altra solvència, fins i tot no tenir socis. Crec que, en el moment actual, la posició ha de ser la de qualsevol espanyol de bé: aportar solucions constructives", ha afegit.

Tot això no hauria passat, segons ha apuntat Page, si el Partit Popular no s'hagués "equivocat". Al seu parer, la formació de Pablo Casado ha perdut "una ocasió extraordinària d'estar a l'altura de l'exigència del país" i donar suport a la investidura del socialista.

Amb tot, Page s'ha mostrat "preocupat" per la ruptura de "tots els ponts" entre el PSOE i el PP. "És el que més em dol. Treballaré per reconstruir algun pont entre partits constitucionalistes, perquè pot suposar un pla B davant l'excés d'exigències per part de l'independentisme", ha reblat.

Contador