Publicat 8/10/2019 18:57:22 +02:00CET

La Paeria de Lleida retirarà aquest dimecres la pancarta de suport als presos sobiranistes

Façana de la Paeria de Lleida.
EUROPA PRESS

LLEIDA, 8 oct. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Lleida ha anunciat que retirarà aquest dimecres al matí la pancarta de suport als presos sobiranistes que va penjar l'1 de juliol.

L'equip de govern del consistori retirarà la pancarta de la façana de l'avinguda de Blondel a les 9.30 hores, ha informat la Paeria en un comunicat aquest dimarts.

L'anunci arriba l'endemà que la Junta Electoral Provincial de Lleida hagi confirmat l'exigència de retirar un llaç groc i una pancarta a favor dels presos sobiranistes de la façana de la Paeria en període electoral, després d'una denúncia de Cs.

La Junta Provincial va acordar aquest dilluns, per unanimitat, confirmar l'acord de l'1 d'octubre de la Junta Electoral de Zona de Lleida, que donava 24 hores a l'Ajuntament per a retirar els símbols.

En el text de l'acord, la Junta Electoral Provincial sosté que no es pot al·legar indefensió que plantejava la Paeria perquè el consistori "ha pogut fer totes les al·legacions" quan va fonamentar el recurs presentat.

Quant a la pancarta a favor de la llibertat dels presos sobiranistes, l'acta assenyala que la Junta Electoral Provincial "ha recollit la doctrina de la Junta Electoral Central que més d'una vegada ha inclòs com a símbols partidistes les al·lusions a 'presos polítics i exiliats', símbols que són defensats per algunes candidatures concurrents en les eleccions".