Publicat 28/5/2020 10:33:04 +02:00CET

Pacheco (CC.OO. Catalunya) diu que el tancament de Nissan està "condemnat al fracàs"

Exterior de la fàbrica de Nissan en la Zona Franca de Barcelona
EUROPA PRESS / DAVID ZORRAKINO

BARCELONA, 28 maig (EUROPA PRESS) -

El secretari general de CC.OO. de Catalunya, Javier Pacheco, ha afirmat que el tancament de les plantes de Nissan a Catalunya, que la multinacional nipona ha anunciat aquest dijous, està "condemnat al fracàs".

En una anotació en Twitter recollida per Europa Press, Pacheco ha lamentat que Nissan hagi pres aquesta decisió "enmig de la crisi social més greu dels últims 80 anys", en referència al coronavirus.

"És una decisió condemnada al fracàs perquè aquest país no permetrà que acabin amb la història de 100 anys d'una empresa. #FuturoParaNissanYA", ha escrit.

"Això no ha fet més que començar", ha avisat, i ha assegurat que sindicats, institucions, governs, patronals i la societat civil defensaran conjuntament la indústria i la continuïtat de Nissan a Catalunya.

Aquest anunci es produeix després de setmanes de rumors de tancament de la instal·lació catalana, la plantilla de la qual estava en vaga des del passat 4 de maig, i suposa una mesura que s'emmarca en el nou pla estratègic de l'empresa, que contempla una reducció de la seva força de treball global d'al voltant de 20.000 persones, el 15% del total.