Publicat 5/6/2020 11:39:13 +02:00CET

Pacheco assegura que la CE alinearà fons per recolzar el projecte de Nissan a Barcelona

Treballadors de la planta de producció de Nissan a Barcelona cremen pneumàtics en l'exterior de la fàbrica en la Zona Franca el dia en el qual fabricant japonès d'automòbils, com a part del seu nou pla estratègic a mitjà termini, ha decidit tancar-la
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 5 juny (EUROPA PRESS) -

El secretari general de CC.OO. de Catalunya, Javier Pacheco, ha afirmat aquest divendres que el comissari europeu d'Ocupació i Assumptes Socials, Nicolas Schmit, s'ha compromès a desenvolupar una línia de fons europeus per recolzar "el projecte europeu de Nissan a Barcelona".

Així s'extreu d'una reunió telemàtica que ha mantingut el comissari amb el secretari general d'Industria All Europe, Luc Triangle, i els principals sindicats dels sectors industrials europeus, així com CC.OO., UGT i USO, segons ha informat CC.OO. de Catalunya.

En unes declaracions difoses als mitjans, Pacheco ha explicat que han aconseguit una sèrie de compromisos de Schmidt, com que es farà respectar el compliment de les directives europees i es qüestionarà i evidenciarà que Nissan ha de canviar el procediment de tancament.

"El segon compromís aconseguit és que es posarà en contacte amb les institucions espanyoles, en coordinació amb el comissari d'indústria, el senyor Breton, per poder començar a establir el suport necessari d'un grup de treball que segueixi treballant, de caràcter institucional, amb alternatives diferents al tancament de l'empresa", ha afegit.

Segons Pacheco, el comissari s'ha compromès a revisar el tractat de lliure comerç amb el Japó, perquè no estava establert per possibilitar les deslocalitzacions industrials, "com és el cas de Nissan".

El líder sindical ha valorat de forma molt positiva la reunió perquè, ha sostingut, és una línia clara per posar en relleu que la "mala praxi" de la direcció de Nissan a l'hora d'afrontar una decisió d'aquestes característiques, amb l'afectació que significa amb el teixit productiu català, té elements de rebot, sobretot, del conjunt de les institucions.

"Significa un compromís de les institucions a tots els nivells que tenim en el nostre entorn per poder construir una alternativa al tancament per evitar l'acomiadament de milers i milers de treballadors", ha conclòs.

el més llegit

 1. 1

  Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la parella amb el cotxe en un carrer de Girona

 2. 2

  Detenen a Bordeus l'acusat de matar a punyalades un home aquest dissabte a Lleida

 3. 3

  Pas endavant per al futur entre aquàtic i de fitness de Reus

 4. 4

  El Col·lectiu de socis de la Confraria de Pescadors de les Cases d'Alcanar, premiat amb la Placa de la Pesca catalana

 5. 5

  L'ACA i l'ICFO desenvolupen un sistema de mesura ràpida de la qualitat de les aigües de bany