Publicat 17/1/2019 19:18:07 +01:00CET

Pablo Iglesias respon a Errejón que Podem presentar candidatura a la Comunitat de Madrid

Pablo Iglesias
RICARDO RUBIO / EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha avisat al fins ara candidat per a la Comunitat de Madrid, Íñigo Errejón, que la formació est per sobre de la seva "ambició personal" i que Podem sortir a guanyar en les properes eleccions autonmiques de Madrid al costat d'Esquerra Unida i la resta dels seus aliats amb el full de ruta que havien marcat.

Encara que en el comunicat no esmenta les mesures que prendr la direcció estatal del partit contra Errejón per la seva decisió unilateral, Iglesias diu sentir-se "tocat" i "trist" per la decisió d'Errejón d'iniciar un "nou projecte polític personal" al costat de l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, i lamenta a més que l'hi hagin ocultat.

"Amb tot el respecte, Íñigo no és Manuela. A la Comunitat de Madrid i a tots els altres municipis del nostre país, Podem sortir a guanyar, construint amb Esquerra Unida i amb la resta d'aliats Units Podem i candidatures municipalistes d'unitat. I ho seguirem fent amb la societat civil i amb la gent", ha defensat en un missatge a les xarxes socials, recollit per Europa Press.

El líder lila, que va deixar a finals de desembre la primera línia política per gaudir de la seva baixa de paternitat, ha fet un parntesi en el seu retir temporal per prendre les regnes de la gestió de la que és una de les crisis més grans que ha travessat Podem des del seu naixement fa cinc anys.