Pablo Iglesias (Podem): "No ens vendrem"

Publicat 9/4/2016 13:13:39CET
Pablo Iglesias (Podemos)
EUROPA PRESS

Critica que els últims dies s'ha intentat "domesticar" el partit

BARCELONA, 9 abr. (EUROPA PRESS) -

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat aquest dissabte sobre les negociacions per formar un nou Govern: "No ens vendrem".

Ho ha dit a l'inici d'una reunió amb els cercles del partit a Catalunya, en què s'han escoltat càntics de 'Sí se puede' i 'No queremos pacto'.

Iglesias ha dit que necessitava "ser a prop i tocar la gent" en un acte d'aquestes característiques, on ell i el secretari d'Organització, Pablo Echenique, han estat càlidament rebuts.

"PREPARAT PER AL QUE VINGUI"

Ha advertit que ara cal estar "preparat per al que vingui", ha criticat que els últims dies s'ha volgut domesticar el partit, i ha defensat que no van entrar en política fa dos anys per "triar entre 'Guatemala i Guatepeor'.

"No som com ells. No volem que Podem es converteixi en el que vulguin els adversaris de la gent", ha dit Iglesias, que ha insistit que el seu partit vol un govern progressista.

Ha dit que la opció més còmode seria passar a l'oposició, però que Podem es va presentar a les eleccions perquè creu que "les coses es poden canviar des de les institucions", i també ha destacat el paper fonamental de Catalunya en el resultat del partit a les generals.

QUE EL PSOE TAMBÉ CONSULTI

Després, en resposta a preguntes dels cercles, ha assegurat que el partit ha pres la decisió "més democràtica" en preguntar als seus afiliats si han de donar suport o no al pacte entre el PSOE i C's, i ha reptat els socialistes a fer el mateix amb una pregunta clara sobre l'acord amb el partit d'Albert Rivera.

"Hem demostrat molta capacitat d'arribar a acords a molts llocs (...) però també hem demostrat que mirem els interlocutors d'igual a igual i no ens deixem prendre el pèl", ha sostingut.

DUES OPCIONS O ELECCIONS

Ha reiterat que per evitar eleccions només hi ha dues opcions: la coalició PP-PSOE-C's o bé la coalició progressista PSOE-Podem i les seves confluències-IU amb suport d'altres partits, però té la impressió que als socialistes els han "prohibit" aquesta última.

Preguntat sobre la formació d'un nou espai de confluència a Catalunya, ha dit que aquest no pot prescindir de ningú i que ha de tenir "ICV, els 'comuns' i Podem".

PABLO ECHENIQUE: ORGANITZACIÓ

Pablo Echenique ha centrat el seu discurs en l'organització del partit, del qual n'ha fet autocrítica i ha assenyalat que ha de "comunicar més i millor" allò que fa.

Echenique ha assegurat que Podem ha avançat de manera molt ràpida, ha deixat algunes coses per més endavant i en ocasions "s'ha desenganxat el carro".

El secretari d'Organització ha assegurat que els cercles del partit són "un tresor" que altres partits no tenen, i ha explicat que iniciarà una ruta per parlar amb ells i pensar entre tots solucions.

Echenique ha explicat que consensuarà amb les candidatures el calendari per a l'elecció de Podem Catalunya, i ha remarcat que el partit no intervindrà per cap d'elles.