Publicat 19/1/2019 17:08:21 +01:00CET

Pablo Ibar, declarat culpable en el nou judici

Pablo Ibar
EUROPA PRESS

MADRID, 19 gen. (EUROPA PRESS) -

Un jurat de Florida ha tornat a declarar culpable a l'espanyol Pablo Ibar de l'assassinat de tres persones el 1994, en el quart judici celebrat sobre el seu cas.

El jurat, compost per 12 persones, ha declarat Ibar culpable per unanimitat i la Fiscalia ha tornat a reclamar la pena de mort contra l'espanyol. Ara el jutge haur de dictaminar quin és la pena que li imposa.

El nou judici del cas Ibar, nascut als Estats Units de pare basc i mare cubana, va acabar aquest dimecres al tribunal de Broward County de Florida amb els allegats del fiscal i els advocats defensors.

Ibar, de 46 anys, va ser condemnat a mort acusat d'un triple assassinat el 1994, crim del que ell sempre s'ha declarat innocent. Encara que el primer judici va ser declarat nul perqu els membres del jurat no es van posar d'acord, l'any 2000 va ser declarat culpable i condemnat a mort.

Va estar al corredor de la mort fins que el 2016 el Tribunal Suprem de Florida va anullar la condemna i va ordenar repetir el judici per considerar que havia tingut una defensa inefica i havia estat condemnat a partir de proves febles i escasses.

En el nou judici, la Fiscalia ha insistit a demanar la pena de mort per Ibar. Segons l'Associació que li representa, l'allegat final va ser a crrec del fiscal Chuck Morton --fiscal auxiliar ara i fiscal en el judici en qu Ibar va ser condemnat a mort el 2000--, que no va presentar proves noves, sinó que es va limitar a subratllar la brutalitat del crim que s'aprecia en el vídeo de prova, el mateix vídeo que la defensa qüestiona.