Publicat 5/5/2019 12:19:28 +02:00CET

Pablo Casado demanarà a Sánchez baixar impostos i "mesures urgents per garantir la convivència a Catalunya"

Reunión del Comité Ejecutivo del PP  tras la derrota histórica del partido en las elecciones del 28A
Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 5 maig (EUROPA PRESS) -

El president del PP, Pablo Casado, acudirà aquest dilluns a la reunió amb el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, amb propostes per baixar impostos i per adoptar "mesures urgents per garantir la convivència a Catalunya", segons van informar a Europa Press fonts del partit.

Casado assistirà a la trobada convocada per Sánchez "disposat a escoltar" el cap de l'executiu en funcions, però també a traslladar-li diferents propostes.

Així, segons van indicar aquestes fonts, proposarà la baixada d'impostos que considera necessària per "incentivar l'economia després de les dades i indicadors que avalen l'estancament econòmic d'Espanya".

En aquest sentit, el president del PP "demanarà explicacions" sobre les "conseqüències" del Programa d'Estabilitat 2019-2022 que el govern va enviar aquest dimarts a Brussel·les, en el qual s'avancen pujades d'impostos per 26.000 milions d'euros.

En paral·lel, Casado plantejarà a Sánchez si té "intenció de continuar governant mitjançant acords fixos o puntuals amb els independentistes catalans".

ESTRATÈGIA DAVANT INDEPENDENTISTES

En aquest sentit, "convidarà" el president en funcions a "tractar amb el PP una estratègia per evitar que els independentistes segueixin avançant en el seu objectiu de ruptura constitucional", segons aquestes fonts.

Així mateix, Casado proposarà "l'adopció de mesures urgents per garantir la convivència a Catalunya, la cohesió territorial i l'aplicació de la llei per a aquelles formacions que encoratgin la violència".

Finalment, el líder del PP traslladarà al Cap del Govern la seva disposició a exercir una "oposició ferma i constant durant la Legislatura".

El president del govern en funcions ha anunciat que es reunirà amb els líders del PP, Ciutadans i Unides Podem aquesta setmana vinent per analitzar la situació política després de les eleccions generals del passat 28 d'abril. La primera reunió serà amb el president del PP el dilluns dia 6 a les 13:00 hores.