Publicat 19/4/2019 19:01:57 +02:00CET

Otegi i Rovira "construeixen complicitats" a Ginebra a favor de la "unitat d'acció" contra l'"autoritarisme"

28A.- Otegi y Rovira "construyen complicidad" en Ginebra para "una unidad de acción" frente al "autoritarismo"
EH BILDU

BILBAO, 19 abr. (EUROPA PRESS) -

El coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, i la secretria general d'ERC, Marta Rovira, s'han reunit aquest divendres a Ginebra (Sussa) per "construir complicitats" entre les seves formacions polítiques amb la finalitat de fermar "una unitat d'acció" davant l'"autoritarisme" a l'Estat espanyol.

Otegi ha afirmat, a més, que passar als "anals de la cincia política" la roda de premsa des de la presó del cap de llista en les eleccions europees d'Ara Repúbliques i líder d'Esquerra, Oriol Junqueras.

El líder de la coalició basca s'ha desplaat a Ginebra per reunir-se amb la secretria general d'ERC, Marta Rovira, amb l'objectiu de signar l'acord estratgic que van pactar entre els seus partits per actuar de manera coordinada a les Corts Generals després de les eleccions del 28 d'abril.

En declaracions als mitjans de comunicació, Otegi ha recordat que el lloc de la reunió de treball, Ginebra, indica que es viu "una situació política d'excepció, una conjuntura histrica excepcional". "Hem vingut aquí, entre d'altres coses, perqu la secretaria general d'ERC es troba exiliada en aquest país", ha apuntat.

També s'ha referit a la intervenció telemtica del líder d'ERC i cap de llista d'Ara Repúbliques al Parlament Europeu, des de la presó de Soto del Real en una roda de premsa organitzada per l'Agncia Catalana de Notícies (Acn) i autoritzada per la Junta Electoral, i ha considerat que es tracta d'una cosa que, probablement, entri en els anals de la cincia política".

"Aix ens parla d'una conjuntura histrica en la qual l'autoritarisme est creixent, no només a nivell europeu, sinó també a l'Estat espanyol i, per tant, som dels que pensem que, davant de situacions d'excepció en termes histrics i polítics, cal trobar fórmules també que facin front amb eficcia aquest tipus de problemes", ha afegit.

Al seu parer, des del seu punt de vista, "els reptes són clars: fer front a l'autoritarisme, a les dretes, construir dinmiques que permetin la llibertat de tots els presos polítics, defensar el dret a la lliure determinació, i defensar polítiques públiques que posin la gent en l'inters d'aquestes polítiques públiques, i no al servei dels interessos econmics".

"Hem dissenyat un programa de mínims que defensarem a Madrid, que defensarem a Brusselles, que defensarem a Ginebra, que defensarem en les institucions i fora de les institucions. I em sembla destacable que aquestes esquerres que vam sumar hgim estat capaces de fer aquest esfor, primer per responsabilitat, i en segon lloc, perqu aix, com bé diu la campanya d'ERC, va de llibertat", ha indicat.

Arnaldo Otegi ha assegurat que les esquerres sobiranistes "seran determinants a l'Estat espanyol". "Serem molts i creiem que estem construint un repte, una aliana mplia, que respon a les necessitats histriques de la gent, a les necessitats histriques de les nostres respectives nacions", ha apuntat.

Per aquest motiu, ha explicat que continuaran "treballant i teixint complicitats", amb l'objectiu de ser "molt eficaos". "Perqu, probablement, la histria dels nostres pasos dependr molt de la responsabilitat amb la qual les esquerres sobiranistes afrontem aquests reptes", ha asseverat.