Publicat 14/10/2019 18:11:06CET

Ortuzar (PNB) qualifica de "gravíssima i injusta" la sentència i demana la llibertat dels condemnats

El president de l'EBB, Andoni Ortuzar, valora la sentencia del procés.
EUROPA PRESS

BILBAO, 14 oct. (EUROPA PRESS) -

El president de l'EBB del PNB, Andoni Ortuzar, ha qualificat de "gravíssima i injusta" la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem als impulsors del procés i ha demanat la posada en llibertat dels condemnats. A més, ha advertit que la resolució pot fer "repuntar el conflicte" i trencar "la convivència democràtica" a l'Estat, i ha demanat a Catalunya que la resposta que doni sigui "ferma i serena", de manera que discorri per "vies pacífiques".

En una compareixença davant els mitjans de comunicació celebrada a la seu de Sabin Etxea de Bilbao, Ortuzar ha dit que es tracta d'"una gravíssima decisió que redunda en la irresponsable judicialització d'un problema polític que, malgrat les sentències i actuacions judicials, continuarà present".

Segons ell, més que la sentència d'un òrgan jurisdiccional, és "la resposta de l'Estat, que utilitzant amb inusitada duresa els ressorts propis del poder judicial, ha abordat el conflicte polític existent, i descontextualitzat una crisi que la decisió agreuja notablement".

SENSE JUDICIS NI EL 155

Per això, ha reclamat la llibertat dels representants catalans empresonats i condemnats per aquesta sentència "perquè els seus fets se cenyeixen estrictament a l'àmbit polític", i ha apuntat que aquest problema no se solucionarà amb judicis, sentències o el 155.

Andoni Ortuzar ha avisat que aquesta sentència pot trencar "la convivència democràtica" a l'Estat, i ha demanat a Catalunya una resposta "ferma i serena", que discorri per "vies pacífiques".

També ha exigit "al Govern espanyol en funcions i a les forces polítiques espanyoles que recondueixin l'actual crisi, i busquin solucions que mitiguin les negatives conseqüències personals i polítiques d'aquesta sentència".