Ortuzar (PNB) demana que reconèixer la identitat territorial d'Euskadi i Catalunya es tradueixi en "drets polítics"

Publicat 30/12/2019 15:38:46CET
El president de l'EBB del PNB, Andoni Ortuzar, en roda de premsa després de la signatura de l'acord entre el PSOE i el PNB per a la investidura de Pedro Sánchez, al Congrés dels Diputats, Madrid (Espanya), a 30 de desembre del 2019.
Jesús Hellín - Europa Press

MADRID, 30 des. (EUROPA PRESS) -

El president del PNB, Andoni Ortuzar, ha assegurat, després de signar l'acord amb Pedro Sánchez per fer-li costat en la investidura com a president del Govern espanyol, que el punt del citat pacte que recull el reconeixement de la identitat territorial per a Euskadi i Catalunya s'ha de traduir en "drets polítics" per a les dues comunitats autònomes.

Així ho ha afirmat en referència al punt quatre de l'acord de 12 punts que ha rubricat a la una del migdia d'aquest dilluns amb el president del Govern espanyol en funcions.

El citat punt diu que pacten "impulsar, a través del diàleg entre partits i institucions, les reformes necessàries per adequar l'estructura de l'Estat al reconeixement de les identitats territorials". I també reclamen les "les modificacions legals necessàries, a fi de trobar una solució tant al contenciós a Catalunya com en la negociació i acord del nou Estatut de la CAB, que atén als sentiments nacionals de pertinença".

Segons Ortuzar, aquest plantejament s'ha de traduir en "drets polítics" per a aquestes comunitats autònomes. "Hi ha marge i camp de joc suficient per parlar i buscar solucions", ha exclamat el dirigent nacionalista basc.

En aquest acord amb el PSOE també inclouen el traspàs de les competències pendents de l'Estatut de Guernica, i el president del PNB hi ha inclòs les de Presons i les de Seguretat Social.

Contador