Ortuzar espera que el PSOE i ERC arribin a un punt de trobada "tan aviat com sigui possible"

Publicat 3/12/2019 16:40:25CET
El president de l'EBB del PNB, Andoni Ortuzar, en una roda de premsa a Bilbao
PNV

BILBAO, 3 des. (EUROPA PRESS) -

El president de l'EBB del PNB, Andoni Ortuzar, espera que el PSOE i ERC arribin a un punt de trobada "sense pressa", però "com més aviat possible", perquè creu que hi ha les condicions perquè es conformi un govern "amb suports progressistes i perifèrics".

En una roda de premsa a Bilbao, Ortuzar s'ha mostrat optimista davant la possibilitat que s'estigui més prop de la investidura de Pedro Sánchez i ha insistit que "hi ha les condicions, els números i l'aritmètica", i ara només "falta voluntat política".

En aquest sentit, confia que es pugui formar "un govern amb suports progressistes i perifèrics, que respongui a allò que va ser la moció de censura" que va desallotjar Mariano Rajoy de l'executiu central i va projectar Sánchez a la presidència.

El líder jeltzale no veu "viable" una altra alternativa perquè "no és cap solució mirar a la dreta espanyola, ni per a la investidura ni molt menys per a la governabilitat". En aquest sentit, ha cridat a "centrar-se" en l'alternativa que considera real, i creu "lògic" que el PSOE i ERC "necessitin més temps o un desenvolupament més lent de les converses per arribar a un punt de trobada".

"Però jo espero que ho facin, sense pressa, però que ho facin com més aviat possible, perquè no es deteriori més la sensació ciutadana sobre la política i la incapacitat dels polítics d'arribar a acords", ha conclòs.

Contador